XS
SM
MD
LG

Radanović prozvao Fočake

Sa pripremama za prolećnu sezonu u prvoligaškom karavanu RS startovali su i fudbaleri Sutjske,Upravni odbor kluba i šef stručnog štaba Miljan Rradanović su se definitivno dogovorili o nastaku saradnje i produženju  ugovora .Radanović je izvršio prozivku na koju se odazvalo 20 prvotimaca.

Pred Fočacima su naporne pripreme koje će obaviti u svom gradu, na pomoćnom trenu u Donjem polju, glavnom terenu pokraj Ćehotrine i u sportaskoj dvorani i teretani. Sutjeska je prvi deo sezone završila na osmom mjestu sa 17 bodova, tri manje od šeste pozicije koja vodi u doigravanje za prvaka.

Šef stručnog štaba  veruje da njegov tim ima kvalitet da u narednih šest kola izbori plasman u doigravanje za prvaka, čime bi se domogao sigurne luke i rešio pitanje opstanka.

-Dele nas tri boda od šestog mesta koje garantuje opstanak. Mi se nadamo da, uz kvalitetna pojačanja koja smo doveli i koja ćemo sigurno još dovesti, možemo do tog šestog mesta i plasmana u plej-of. Radićemo šest sedmica do početka nadmenja i u tom periodu odigraćemo šest kontrolnih utakmica. Već smo zakazali mečeve protiv Glasinca iz Sokoca 9. februara na našem pomoćnom terenu u Donjem Polju i 16. februara u Bileći protiv trebinjskog Leotara, rekao je Radanović.

Prozivci je prisustvovao i predsednik  kluba Radenko Vasiljević koji je  istakao da je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske potvrdio odluku o skaraćenju lige sa 12 na 10 klubova od naredne sezone, tako da će po okončanju prvenstva iz lige ispasti tri ili više klubova.

 -Pred nama je vrlo dinamična polusezona. Ključne pozicije u timu za koje je šef stručnog štaba tražio da budu pojačane su rešene i optimistički ulazimo u nastavak šampionata. Dobili smo punu podršku od opštine i članova Uprave kluba. Uprava je pojačana doskorašnjom ministarkom sporta Jasminom Davidović, koja nam je u prethodnom periodu veoma mnogo pomogla. Sada je velika odgovornost na šefu stručnog štaba i igračkom kadru da ostvare zacrtane zadatke, a svakako da je naš glavni cilj ulazak u plej-of među prvih šest, što bi garantovalo opstanak na ovom nivou takmičenja. Ako ne uspemo ući u plej-of, sigurno da ćemo se boriti do posljednjeg kola i u doigravanju za opstanak , Bilo je previše rasipanja bodova na našem terenu u jesenjoj polusezoni  verujemo da tako neće biti u nastavku šampionata i da će se iz  Foče teško nositi bodovi, rekao je Vasiljević.

U toku zimske pauze, tim su napustila trojica igrača - Bojan Lukić, Maid Mulić i Marko Terzić, tačnije Uprava kluba im se zahvalila na saradnji i sa njima postigla sporazumni raskid ugovora, a isto toliko je stiglo pojačanja.

Iz trebinjskog Leotara je došao ofanzivni vezni Nikola Medan, poziciju centarhalfa pojačao je Paljanin Stefan Čvoro, koji je stigao iz gradačačke Zvijezde, a ranije je nastupao za Slaviju i omladince Željezničara, a iz bijeljniskog Radnika na šestomjesečnu pozajmicu u Foču dolazi golman Samed Hodžić.U planu je dovođenje jednog  napadača  i defanzivca.

Drugu polusezonu Sutjeska će početi 9. marta gostovanjem u Gornjem Crnjelovu drugoplasiranoj Slogi.

 

 

 

 

 


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17