XS
SM
MD
LG
09.02.2019 Administrator DC

Olimpijski plamen pali Larisa Cerić

SARAJEVO, (Patria) - Olimpijski plamen na svečanoj ceremoniji otvaranja 14. Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EJOF) na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu zapaliće bh. džudistkinja Larisa Cerić, piše agencija Patria. Zastavu će nositi Esma Alić, bh. reprezentativka u alpskom skijanju

Svečana ceremonija otvaranja je 10. februara u 19 sati. Cerić je proslavljena bh. džudistkinja, sa osvojenim brojnim međunarodnim medaljama i višestruko nagrađivana za najbolju sportašicu BiH.

Od 9. do 16. februara Sarajevo i Istočno Sarajevo bit će domaćini Evropskog omladinskog olimpijskog festivala na kojem je učešće potvrdilo 46 delegacija koje broje 1.500 sportista, trenera i drugih članova. Akreditovano je 150 novinarskih ekipa, a hiljade volontera pripremaju se za ovaj praznik sporta, najznačajniji poslije 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine.

U Sarajevu su juče  predstavljeni bosanskohercegovački sportaši koji će učestvovati na EJOF-u-u. Bosnu i Hercegovinu u pet sportova - alpskom skijanju, ski trčanju, brzom klizanju, biatlonu i snowboardu će predstavljati 21 sportaš, osam trenera, šef misije i njegov zamjenik.

U alpskom skijanju Bosnu i Hercegovinu će predstavljati: Nina Petrović, Esma Alić, Aiša Kantardžić, Ajlin Zuhrić, Salih Hasanbegović, Kemal Karić, Strahinja Arnaut, Harun Kunovac.

Njihovi treneri su Almir Bužo i Mirza Nezirović.

U ski trčanju će Bosnu i Hercegovinu predstavljati: Đorđe Santrač, Marija Jokić, Anđela Samardžija, Predrag Pantić, Uroš Lalović i Nikola Gavrilović.
Njihovi treneri su Goran Santrač i Dragan Jeftović.

Bosanskohercegovački biatlonci su: Aleksa Vuković, Marija Jokić, Anđela Samardžija, Andrija Jugović, Luka Vrećo i Davor Škipina.

Treneri biatlonaca su Goran Muminović i Bojan Mimić.

U snoUbordu predstavnici su: Asja Klačar, Selina Memić. Njihov trener je Haris Burić.

Brzo klizanje: Sumeja Zaimović koju trenira NIhad Bašić.