XS
SM
MD
LG

Elvedina Muzaferija: Mogu još bolje

Elvedina Muzaferija

Najuspješnija bh. skijašica Elvedina Muzaferija vratila se iz takmičarske sezone u Svjetskom i Evropa kupu s izvrsnim rezultatima, među kojima se ističe dvostruki ulazak u finale Svjetskog kupa, izvanredno četvrto mjesto u spustu, deveto mjesto u superveleslalomu te istorijska pobjeda u Evropa kupu

Govoreći na konferenciji za novinare u Sarajevu, Muzaferija je izrazila ponos na podršku koju je dobila od bh. građana i motivaciju koju njeni uspjesi daju mlađim generacijama.

 Naglasila je da, iako BiH ne raspolaže sa sistematski uređenim uslovima za zimske sportove, postignuti rezultati dokazuju da su uspjesi mogući.

"Dali ste mi prostora da se fokusiram na skijanje, naravno i uspjela sam dosta upratiti koliko je podrške bilo od svih Bosanaca i Hercegovaca i zaista sam ponosna što mogu da ostvarujem ove rezultate za svoju državu i da dajem podsticaj mlađim generacijama i da zaista je moguće ostvariti ovakav rezultat i u zimskim sportovima iako dolazimo iz zemlje u kojoj nemamo nažalost uređen sistem ali nadam se da će se to sve promijeniti i da djeca koja dolaze iza mene, skijaši, da će imati puno bolju podršku", rekla je Muzaferija.

Muzaferija je istakla da se sezona nije odvijala kako je prvobitno planirano, s ciljem da se nađe među TOP 30 u barem jednoj disciplini, ali je na kraju ostvarila zapažene rezultate u superveleslalomu i spustu, te postala prva predstavnica BiH u finalu Svjetskog kupa. Izrazila je uvjerenje u daljnji napredak i očekivanja od sljedeće sezone.

"Zaista sam ponosna na svoje rezultate i ovo mi je samo pokazatelj da mogu ostvariti još više i to su pokazale i moje zadnje trke gdje sam pobijedila par prolaza, na finalu Svjetskog kupa sam vodila na prva dva prolaza u obje discipline. Brzina je tu, skijanje je tu, samo je pitanje vremena kada ću uspjeti sklopiti stazu od starta do cilja i mislim da možemo očekivati jako dobar rezultat već od početka naredne sezone", rekla je najbolja bh. skijašica.