XS
SM
MD
LG

Nikola Moravac drugi na Prvenstvu BiH u džudou za kadete

Džudista Nikola Moravac iz Prnjavora osvojio je drugo mjesto na Prvenstvu BiH za kadete koje je održana u Bihaću, te izborio plasman na Evropsko prvenstvo u Varšavi.

 

 

Moravac, koji je član džudo kluba „Banja Luka“ imao je četiri borbe u kojima je ostvario tri pobjede i samo jedan poraz.

„Još jedan dobar rezultat za mene, bio sam blizu zlata, ali sitinice su presudile. Na meni je da nastavim dalje da se trudim i treniram, a sa tim će doći i bolji rezultati“, ističe Morvac.

Već narednog vikenda očekuje ga novo iskušenje i to na Balkanskom seniorskom prvenstvu u Albaniji.

„Sigurno da će biti teško, jer ipak dolaze najbolji džudisti Balkana. Daću sve od sebe da nakon bronze osvojene prošle godine na Balkanskom za kadete u Bihaću, sada napravim korak više i uzmeme medalju i u seniorskoj konkurenciji“, poručio je Moravac.

Nikola je ove sezone već odbranio titulu prvaka Republike Srpske u kadetskoj konkurenciji do 60kg, a na Evropskom kupu za kadete u Zagrebu osvojio prve bodove za Svjetsku rangu listu.

Pored toga, ovaj Prnjavorčanin osvojio je i srebro  na Prvenstvu BiH za seniore, te titulu prvaka RS u seniorima, a sve pod palicom trenera Dejana Ćupa.