XS
SM
MD
LG

Dervenćani na Svjetskom prvenstvu u borilačkim vještinama u Modriči

Svjetsko prvenstvo u borilačkim vještinama proteklog vikenda održano je  u Modriči u organizaciji Svjetske organizacije borilačkih vještina (World federation Martial Arts), a tehnički organizator bio je WUKF RS.

Takmičenje je trajalo dva dana 15.subota (eliminacije) i 16.nedelja (finale). U subotu je prije takmičenja održan i seminar u borilačkim vještinama koji su vodili poznati instruktori

Komisija za zvanja i imenovanja dodjelila je najveća zvanja u borilačkim vještinama, a Miloradu Raduloviću karate majstoru 9. dan iz KK “Derventa” dodjeljeno je zvanje “grand master”, dok je certifikat za uspješnog trenera dobio Saša Vidić, majstor karate 2.dan iz derventskog kluba.

Derventski takmičari bili su uspješni, što su dokazali odličnim rezulatima u pojedinačnoj konkurenciji borbe i kate. Kod kada pojedničano zlato su osvojili Vladimir Mihajlović i Mihajlo Đekić, srebra Anđela Vujičić, Sergej Nikolić, Jelena Babić i Jelena Ilić, te bronze Luka Pećić, Lana Milinković, Selina Grube, Lana Nikolić, Tamara Dobrić, Marko Ratkovac, Andreja Markuljević i Jelena i Jovana Ikić.

Kda je riječ o borbama pojedinačno, zlato je osvojio Mihajlo Đekić, dok su srebra osvojili Jelena Ikić, Jelena Ilić i Drago Brković, te bronze Sergej Nikolić i Jovana Ikić.

Takmičenju je prisustvovalo 15 država sa oko 800 takmičara koji su bili podjeljeni prema uzrasnim