XS
SM
MD
LG

Napad na deblokadu računa

Borislava Jeftić i Boris Srdić

Fudbalski klub Rudar Prijedor, definitivno, je organizovan na svim nivoima, a jedna od važnih karika ub organizacionoj strukturi potkozarsko-grmečkog kraja svakakoje direktor Boris Srdić. Pred početak novog prvenstva Republike Srpske prvi operativac je govorio otvoreno o svemu onome što čeka “rudare” sa Sane do kraja ove i u prvoj polovini sledeće godine.

-Glavni zadatak kojem smo trenutno posvećeni i čemu težimo da ga što pre rešimo jeste deblokada klupskog računa. To bi nam, u mnogomr, olakšalo poslovanje, odnosno kada rešimo taj problem rešićemo i određeni deo dugovanja iz prošlosti koji pritišću klub. U ovom trenutku vremenski ne mogu da kažem kada će se to dogoditi – deblokada, ali tempom kojim idemo to će biti vrlo brzo i onda ćemo da otklonimo glavnu barijeru koja nas usporava u organizacionom smislu – istakao je direkor prijedorskog prvoligaša Boris Srdić.

I Rudar Prijedor ima prošlost koja ga pritišće i vuče unazad…

-To je tako, ali smo mi tu da rešimo taj “curik”. Prvo treba da zaustavimo kola, a onda ih usmerimo napred. I to je prosces. Vremenski! Kada uradimo deblokadu računa, a u završnim smo pregovorima sa Poreskom upravom, onda ćemo moći da rešavamo i sve ostale obaveze koje dolaze. Moramo da uspostavimo normalno poslovanje kluba i očistimo sve ono što je bilo u prošlosti – nastavio je Srdić.

U klubu planiraju još niz poduhvata kada je u pitanju rad na poboljšanju infrastrukture na Gradskom stadionu.

-Svi govore o rekonstrukciji Gradskog stadiona u Prijedoru, ali mislim da je to šretežak termin, bolje je upotrebiti reči sanacija postojećeg stanja. To je zaista tako, sanacija. A šta pod njom podrazumevamo? Pre svega sređivanje svečane lože, nove stolice, loža za goste, postavljanje bifea u svečanoj loži za partnere, sponzore i goste, čišćenje, farbanje, krečenje tribina… Dakle, totalno uređenje našeg fudbalskog hrama. Da i na taj način privučemo gledaoce, navijače i ljubitelje fudbala. Još ako se dogode pozitivni rezultati, to je najbolja pozivnica – dodao je Srdić.

Biće napravljene i dodatne klupske prostorije, za struku…

-Planiramo da ispod zapadne “A” tribine napravimo dva prostora za našu struku, jer ne treba zaboraviti da pored trke za titulu u Republici Srpskoj i Premijer ligu BiH imamo i juniore u eliti koji traže opstanak. Imamo i velikih obaveza oko terena koji je posebna priča i njemu ćemo pokloniti značajnu pažnju u narednom periodu. Estetski pravimo i ploče ispred ustočne i zapadne tribine, na travi i presku jer Rudar Prijedor mora da bude klub visokog rejtinga, kao što je uvek i bio, osim u vremenu koje mnogi žele da zaborave – objasnio je Srdić.

Jedan od marketinških poteza Rudar Prijedora je i nova “Kelme” oprema, dresovovi budućnosti.

-Svi se nadamo da će biti šampionski i kao takvi ući u istoriju našeg kluba. Naš cilj je da Rudar Prijedor okupi i sve ostale značajne klubove na rijedorskoj regiji, da zauzmemo isti stav i krenemo zajedno u budućnost. Imamo snagu da budemo točak zamajac – rekao je na kraju Boris Srdić, direktor Rudar Prijedora.

 Ozbiljan klub ozbiljno radi, postavlja stvari na svoje mesto… Tako je, za razliku od prošlih nekoliko godina, ponovo i u prijedorskom prvoligašu.

-Bez obzira na troškove u popravljanju komfora cene ulaznica su ostale nepromenjene. Posmatranje utakmice sa istočne tribine košta dve, a sa zapada tri marke. Štampali smo i godišnje ulaznice u pristojim cenama, a sve ispod toga bi bio čist pad kluba. Tako ulaznica za zapad na godišnjem nivou košta 30, a za istom 20 maraka. Smatramo da su te cene pristupačne i pojedincima i firmama – rekao je Srdić.

Mnogi su ostali iznenađeni, kada su videli ,novo nasmejano i zašitno lice u Rudar Prijedoru – sekretarica Borislava Boba Jeftić.

-Ona je revolucija. Pomaže nam mnogo, odrađuje veliki posao i saradnik je kakav se poželeti samo može. Ustvari, mi smo organizacioni tim koji želi ovom klubu izlazak iz prosečnosti, nešto više, što zahteva i Grad Prijedor, stanište više od 100.000 stanovnika. To nije mala stvar. Energija i snaga – jasan je Boris Srdić.

Sportski žurnal


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8