XS
SM
MD
LG

Modriča putuje u Prijedor

MODRIČA – Fudbaleri Modriče osokoljeni trijumfom protiv Podrinja (3:1) putuju u Prijedor. Ceniće Rudar, ali priželjkuju pobedu.

„Rudar poštujemo, ali idemo na pobedu. Zaista, bilo bi lepo da prvo gostovanje u novoj sezoni okrunimo trijumfom. Izostaće rezervni golman Bojan Tripić, isključen je pre sedam dana protiv tima iz Janje, ali svi ostali su spremni. Nadam se da smo u ovom trenutku potpuno spremni za pobedu, veliko slavlje. Dakle, igramo za sebe, ali i za malu Milicu Jeličić. Zato bih zamolio gledaoce da ispune tribine stadiona u Prijedoru, da svi pokažemo da smo ljudi“, poručio je trener Modričana Branko Savić.

Junak pobede protiv Podrinja Ozren Perić takođe je veliki optimista.

„Protiv Podrinja smo pokazali svoje pravo lice, mislimo da možemo i bolje. Rudar je protivnik po meri, daćemo svoj maksimum i učiniti sve da osvojio čitav plen. Nije to nemoguća misija. Modriča je veliki klub, struka je za pohvalu, a od Branka Savića kvalitetniji trener i bolji čovek nije me trenirao. Zato želim da mu uzvratim dobrim partijama, golovima“, rekao je Perić.

A nije da nije bio „ptica selica“, menjao je klubove.

„Igrao sam za Kozaru, Šturm iz Graca, Rudar Velenje, Zrinjski, Borac, Laktaše, češku Slaviju Orlova, bilo me je u Azerbejdžanu, pa u Tekstilcu. Ispostavilo se da je Modriča bila pravi izbor. U svakom pogledu je veliki klub koji ima sve obrise premijerligaša. Do tamo se stiže pobedama, neka se to ostvari i u Prijedoru“, priželjkuje Ozren Perić, tridesetdvogodišnji fudbalski „mladić“ koji ume i hoće.

U fudbalu je to i najpotrebnije...

Nije se jednom u prošlosti događalo da Modriča osim fudbalske uloge, ima i tu ljudsku dimenziju, humanu misiju. I ko zna koliko puta je njen predsednik Petar Jelić odricao se i ličnih sredstava samo da pomoć stigne tamo gde je to i najpotrebnije.

„Iz redova Rudara javnost je obaveštena da će naša utakmica biti više od igre, da je fudbal ponovo u službi humanosti. Da će sav prihod od ulaznica biti usmeren na lečenje troipogodišnje Milice Jeličić iz Prijedora, koja boluje od karcinoma kičmene moždine i za imunoterapije u Italiji joj je potrebno 200.000 evra. Moja Modriča, pa i ja lično kupićemo određeni broj sezonskih ulaznica na balagajni Rudara, a buketom cveća poželećemo devojčici brz i uspešan oporavak. To dete bi trebalo da ujedini čitav region, da svi reagujemo, da pomognemo i da dete ozdravi, da živi“, bio je svojevrsni apel Petra Jelića, predsednika Modriče.

Velike ljude je lako prepoznati...

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8