XS
SM
MD
LG

Ratko Rudić završio trenersku karijeru

Ratko Rudić

Najtrofejniji hrvatski trener i jedan od najuspješnijih u istoriji ekipnih sportova Ratko Rudić završio je trenersku karijeru odlaskom s klupe moćnog vaterpolo kluba Pro Reka.

U hrvatskom sportu, ali i u svjetskom vaterpolu ostaje velika praznina. Sa velike scene silazi legenda, čovjek koji je u bazenu s klubovima i reprezentacijama osvojio sve najveće naslove.

Rudićeva ostavština je nevjerovatna, u cijeloj karijeri osvojio je čak 67 medalja (igračkih i trenerskih), od toga 45 reprezentativnih odličja, uključujući 18 zlatnih. Na velikim seniorskim takmičenjima, kao što su evropska i svjetska prvenstava te Olimpijske igre, osvojio je 21 medalju, uključujući 10 zlata!

S Hrvatskom je bio svjetski prvak (2007.,), osvajač evropskog zlata (2010.) i olimpijski pobjednik (2012.)... Takođe valja naglasiti da je poznati 'vaterpolo brk' osvojio čak četiri olimpijska zlata, a osim s Hrvatskom u Londonu 2012. godine, Rudić je te medalje osvajao sa još dvije reprezentacije (SFRJ i Italija), dok je sa četiri reprezentacije osvajao kontinentalne naslove (SFRJ, Italija, SAD, Hrvatska). Neponovljiva karijera...

Izvor: anetnam.net