XS
SM
MD
LG

Iskrena novopečena ''Crnogorka''

Matea Pletikosić

Hrvatska rukometašica Matea Pletikosić odlučila je da prihvati poziv Crne Gore i da dobije državljanstvo ove zemlje, kako bi mogla da igra za njihovu reprezentaciju. Ona je u razgovoru za 24 sata objasnila svoju odluku.

Otkrila je da se Rukometni savez Hrvatske prema njoj nije poneo korektno, da je svojevremeno dobila poziv kada se nije osećala dobro, a da je posle toga niko više nije zvao.

- U Hrvatskom rukometnom savezu nisu se prema meni poneli korektno nakon povrede. Dobila sam godinu kasnije poziv, ali rekla sam da se tada nisam osećala najbolje. Ne i da neću više nikada igrati. Međutim, kasnije me više niko nije kontaktirao, a onda su mi rekli da moram da dam intervju i da poručim kako želim opet da igram za reprezentaciju.

To sam i učinila i opet me nisu zvali. Ne želim nikoga da molim. Ako me u HRS-u ne žele, ja to poštujem. Igraću za Crnu Goru jer mi je san da odem na Olimpijske igre i karijera mi je trenutno najbitnija. Već su me i ranije zvali Crnogorci, ali tada nisam pristala. Naravno da nije bilo jednostavno prelomiti, ali porodica, moj dečko i prijatelji su me podržali. Oni su mi najveća podrška.

Ona je istakla da voli Hrvatsku i da sigurno za Crnu Goru neće igrati iz ljubavi kao što bi to radila da igra za svoju zemlju, te da bi joj najteže bilo ako bude morala da igra protiv Hrvatske.

- Ja volim svoju zemlju Hrvatsku i to bi mi bilo najteže od svega. Sigurno neću igrati za Crnu Goru iz ljubavi kao što bih igrala Hrvatsku. Gledam svoju budućnost, želim da se ostvarim kao sportistkinja - zaključila je novopečena "Crnogorka".