XS
SM
MD
LG

Pao nam kamen sa srca

Dino Ćorić

Zimsko pojačanje Fudbalskog kluba Borac, nekadašnji kapiten Širokog Brijega Dino Ćorić debitovao je u zvaničnim susretima u crveno-plavom dresu. On je u subotu zauzeo mesto pored desne aut linije, na poziciji desnog beka i dao veliki doprinos pobedi (2:0) protiv sarajevskog Olimpika.

-Po lepom ću da pamtim ovaj debi u dresu Borca jer smo pobedili, a malo slavlje pomutio je žuti karton, treći akumulirani zbog kojeg ću morati da preskočim gostovanje kod Veleža u Mostaru u petak. Nadam se da moj izostanak neće uticati na dobar i povoljan rezultat po nas u sudaru sa direktnim rivalom u borbi za plasman na međunarodnu scenu – počeo je Dino Ćorić, koji može da igra i u ofanzivnoj ulozi.

Situacija u taboru Borca pred meč sa “vukovima” sa Otoke bila je jako komplikovana, postojala je velika frustracija zbog toga što crveno-plavi tokom priprema nisu postigli nijedan pogodak.

-Takmičarske utakmice su jedno, a prijateljske drugo. Srećan sam, baš kao i svi saigrači, što smo probili tu psihološku barijeru, vratili samopouzdanje i startovali pobedom. Ova tri boda nam mnogo znače. Situacija nije bila nimalo jednostavna, u javnosti se stvorio dodatni pritisak, bilo je to veliko breme opterećenja na nama. Kada je Dejan Meleg u 87. minutu zatresao mrežu Olimpika kao da nam je svima pao kamen sa srca. Kasnije smo, u nadoknadi vremena, postigli i drugi gol iz opravdano dosuđenog penala i overili trijumf. Pred nama je još mnogo izazova – dodao je Ćorić.

Posle Veleža ekipu Borca očekuje još jedna domaća utakmica protiv Radnika iz Bijeljine, ali pre toga će u četvrtfinalu Kupa BiH gostovati u Širokom Brijegu.

-Nažalost, u toj utakmici nemam pravo nastupa za Borac jer sam jesenas u istom takmičenju nosio dres Širokog Brijega. Biće to zanimljiva utakmica u kojoj će nijanse da odlučuju obzirom da se radi o ekipama podjednakog kvaliteta. Utakmice između Borca i Širokog Brijega uvek su bile zanimljive i uzbudljive, tako će biti i sada. Pogotovo što Kup takmičenje i mi, ali i moj bivši klub vidimo kao priliku i put za izlazak u Evropu. Videćemo šta će na kraju sve da bude. Mislim da ovaj sastav Borca ima potencijal da na leto igra evrokupove – zaključio je optimistički Dino Ćorić, desni bek banjalučkog premijerligaša.

 Dino Ćorić se sjajno uklopio u novu sredinu, dočekala ga je srdačna dobrodošlica.

-Većina igrača Borca poznajem i nije bio problem da se odlično uklopim. Prijem u Banjaluci prilikom mog dolaska je bio lep. Grad blista, ljudi su srdačni i mislim da nisam pogrešio što sam izabrao Borac i Banjaluku da se dalje fudbalski dokazujem – rekao je Dino Ćorić.

U susretu protiv Veleža mesto na ovoj poziciji najverovatnije će da zauzme Miloš Borovčanin obzirom da je Dino Ćorić suspendovan zbog kartona, a Siniša Dujaković, koji je u prošlom kolu odradio suspenziju tri žuta kartona, ali je povređen i njegov nastup je neizvestan.


Željezničar 3 : 0 Krupa
Tuzla City 1 : 2 Zrinjski
Sloboda 0 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Velež
Radnik 0 : 2 Široki Brijeg
Olimpik 0 : 3 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 33 21 4 8 67
2 Sarajevo 33 18 11 4 65
3 Velež 33 16 13 4 61
4 Zrinjski 33 18 5 10 59
5 Široki Brijeg 33 17 8 8 59
6 Tuzla City 33 13 9 11 48
7 Željezničar 33 12 8 13 44
8 Sloboda 33 10 7 16 37
9 Mladost 33 8 6 19 30
10 Krupa 33 7 7 19 28
11 Radnik 33 5 10 18 25
12 Olimpik 33 7 4 22 25