XS
SM
MD
LG

Vuk Mičić na Svjetskom prvenstvu: Medalja bi bila ogroman uspjeh

Mladi bokser iz Istočnog Sarajeva, Vuk Mičić, jedan je od dvoje predstavnika Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u poljskom Kielceu, koje se održava ove sedmice.

Nadareni bokser spreman je za ovu smotru najboljih mladih boksera, a dolazak u Poljsku mu nije bio nimalo lagan. Reprezentacija je imala problem sa ulaskom iz Slovačke u Poljsku, te ih je put dodatno iscrpio i odmor im je bio prijeko potreban, kako bi spremni izašli na borilište.

- Samo učešće na Svjetskom prvenstvu je veliki uspjeh. Biti zajedno sa gigantima poput Kube, Rusije, Meksika i drugih svjetskih bokserskih sila je velika stvar. Daću sve od sebe, zasigurno neće biti nimalo lako. Osjećam se spremno i uz malo sportske sreće možda mogu dosta, pa što ne pokušati i doći do jedne od medalja, što bi zasigurno bio ogroman uspjeh ne samo za Bosnu i Hercegovinu, nego za kompletan Balkan. Znamo koliko je boks težak i zahtjevan sport i svi živimo za neku od medalja. Ponavljam, neće sigurno biti lako, daleko od toga i samo pojavljivanje je veliki uspjeh, ali vjerujem u sebe, rekao nam je Vuk Mičić, koji se želio i zahvaliti onima koji su omogućili odlazak na prvenstvo, gradu Istočno Sarajevo, kao i opštinama Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Pored Vuka Mičića, na Svjetskom prvenstvu nastupa i Tara Bohatjuk.