XS
SM
MD
LG

Oproštajni meč čuvenog golgetera iz Kneževa

Ime Borislava Bokija Laketića je nadaleko poznato na niželigaškim travnatim terenima širom Republike Srpske. U igračkoj karijeri, koja traje više od 25 godina, Laketić je tresao mreže na kojem god terenu je zaigrao, te zasluženo nosi epitet najboljeg strijelca Progresa iz Kneževa.

Cijelu igračku karijeru je posvetio klubu iz svog rodnog mjesta, prvo je stasavao u omladinskim kategorijama, a debi za prvi tim je imao već sada davne 1996. godine sa 15 godina na leđima. Klubu iz Kneževa je bio odan i u najtežim trenucima, kada se ekipa takmičila u najnižem rangu. Davao je golove i trudio se da klub opstaje, uprkos svim poteškoćama.

Pored igara za prvi tim Progresa, poznati su i njegovi nastupi na turnirima u Boriku gdje je sa saigračima iz kluba podno Vlašića u nekoliko navrata igrao u samoj završnici turnira, a 2013. godine uspio je da podigne šampionski pehar na ovom tradicionalnom turniru.

Progres je sa Laketićem u timu uspio da napreduje i da prijeđe put od igranja u najnižem rangu do borbe za vrh drugogligaškog zapada i za ulazak u Prvu ligu Republike Srpske. U ovom pohodu od dna fudbalske mape do drugoligaškog fudbala, Borislav Laketić je dao svoj doprinos onako kako najbolje zna – golovima, te se 2011. godine okitio titulom najboljeg strijelca četvrte lige, kada je ekipa napredovala u viši rang takmičenja. Pored postizanja golova, Laketić se iskazao i na funkciji sekretara kluba, te je za njegovog mandata Progres ostvario najbolji plasman u istoriji kluba – igranje u Drugoj ligi Republike Srpske.

Ovaj napadač je odlučio da je vrijeme da se povuče i da šansu mlađima, ali će i dalje biti tu na raspolaganju njegovoj najvećoj ljubavi – Progresu iz Kneževa. Priliku za oproštaj će imati sutra u utakmici protiv Slobode iz Mrkonjić Grada, pred svojim navijačima kojima je toliko puta donosio radost.

Utakmica u Kneževu počinje u 17:30h, a pobjednik ovog meča će obezbijediti drugu poziciju u Drugoj ligi- zapad, iza šampiona Omarske.

 


Dubrave 3 : 4 Borac
Čelinac 2 : 4 Sloboda
Jedinstvo 2 : 1 Omarska
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Omarska 21 15 3 3 48
2 Sloboda 21 12 3 6 39
3 Progres 21 12 1 8 37
4 Jedinstvo 21 10 3 8 33
5 Borac 21 9 5 7 32
6 Čelinac 20 7 4 9 25
7 Dubrave 21 7 4 10 25