XS
SM
MD
LG

Široki se provukao

Sloboda (MG) - Široki 0:1

МКОЊИЋ ГРАД - Фудбалери Широког Бријега, у шеснaестини финала Купа БиХ у Мркоњић Граду добили су Слободу 1:0.

Прво полувријеме припало је домаћим фудбалерима, који су прокоцкали четири стопостотне прилике за гол.

Гости су били бољи у другом полувремену, гдје је до изражаја је дошла боља физичка спрема и квалитет екипе.

 Гол одуке пао је 71. минуту, а стријелац је био Филип Брекало, који је искористио једну грешку домаће одбране. У доброј фудбалској представи на стадиону „Луке“ уживало је око 600 љубитеља фудбала.

Домаћи фудбалери одлично су отворили утакмицу и од првог минута диктирали темпо и стварали прилике за гол. Већ у трећем минуту одлична прилика за Слободу. Комбинација Мирковића и Мрзића, а прилику не користи Драган Домузин.

 У шестом минуту сјајна акција домаћих фудбалера и погодак Симише Радоје, који је на интервенцију помоћног судије поништио главни арбитар меча Антонио Томић из Крешева.

У 25. минуту одлична акција домаћег тима. Муњиза је идеално упослио Мрзића, који је лопту убацио у петерац коју нико од домаћих фудбалера није захватио.

 Гости су први шут према голу Слободе упутили у 26. минуту Линанос је непрецизно шутирао са неки двадесетак метара.

 У 31. минуту соло продор Радоје, који добро шутира али лопта завршава тик поред лијеве стативе гола Јопипа Пехара. И у 35. минуту најбоља прилика за Слободу. Одлични Мрзић је промијешао неколико одбрамбених фудбалера гостију идеално послужио Домузина који је са неколико метара промашио гол. Три минута касније сјајан шут Максимовића са двадесет метара који маестрално брани Пехар.

  У 4.1 минуту у прилици је опет Домузин, којег је идеално упослио Муњиза, који не користи нову прилику за гол.

У другом полувремену друга прича на терену. Гости су заиграли организованије и агресивније. Код домаћих фудбалера осјетио се недостатак  свјежине у игри. Ипак, у 46. минуту прилика за Радоју коју не користи. У 56. минуту на сцени је Домузин, али из идеалне прилике шаље лопту преко пречеке.

 И како то у фудбалу бива, када не искористиш своје прилике стиже казана. У 71. минуту гол за госте. Стријелац Филип Брекало, који користи грешку домаће одбране и матира Кљајића. Гости су могли до нових голова  и у 60. и 65. минуту, али је Кљајић у два наврата сјајно ушао у шут нападачима спасио свој гол. У 83 минуту нова прилика за госте, али је изостала

Тренер Слободе Игор Мирковић, задовољан је игром своје екипе и поред пораза.

-Честито бих екипи Широког на побједи. Мислим да су били бољи за тај један гол. Фудбал се игра због голова, ам и нисмо успјели да постигнемо гол. Прво полувријеме смо доиграли фантастично. Створили три, четири одличне прилике за гол, који нисмо искористили. То је оно што нам се дешава и у првенству. У другом полувремену екипа Широког преузеле је игру. Са нова ти играча колега Кокић је унио свјежину у игру своје екипе што је дало резултат. Поред гола гости су имали двије три прилике за гол -каже Мирковић.

 Тренер гостију Ано Кокић задовољан је победом своје екипи и како каже пријатно изненађен игром и квалитетом Слободе.

-Што се тиче утакмице, мислим да је Слобода одиграла добро прво полувријеме. Сви комплименти њима и њиховом тренеру. Били су на премер лигашком нивоу и док су имали снаге одлично су нам парирали. Види се да су  доба и искусна екипа и да је ту неколико одличних играча, који су доносили одличе одлуке у игри. Ми смо тада изгледали мало „зелени“ и наивни у игри. И срећа је да нисмо кажњени, јер су домаћини имали двије,  три одличне прилике. У другом полувремену ми смо ушли озбиљније. И са промјеном неких играча успоставили равнотежу на терену. На крају је наша физичка спрема дошла до изражаја и имали смо много простора и почели стварати добре шансе за гол. Шета је што нисмо раније завршили утакмицу, него смо стаховали до задњег минута за исход меча- рекао је Кокић.

Тренер Кокић и експедиција и Широког захвалила се Слободи на гостопримству, фер игри  и коректном дочеку.