XS
SM
MD
LG

Dobar nastup bh dizača tegova

U Sarajevu u sportskoj dvorani hotela MALAK Regency u Sarajevu, na Ilidži održan je 45.Internacionalni Open Bosnia Cup River SAVA Kup, INT Memorijal Muhamed Ramić i Sarajevo Open  - Međunarodni Memorijal Andrija Maleč, uz učešće 53 takmičara iz devet država. Turnir je održan uz sve mjere zaštite od COVID – 19. Na turniru su učestvovali i osvajači sa svjetskih , evropskih i azijskih prvenstava i takmičari i ekipe sa dva kontinenta.

Pojedinačno bh. takmičari koji su osvojili medalje:

Za Open Bosnia Kup: Nejla Kalača, Benjamin Druškić i Ermin Jusufović.

Za River SAVA Kup – Memorijal Andrija Muhamed Meša Ramić: Emin Medošević, Suljo Ramić, Edina Kalača, Belmin Kalača, Amar Pašić, Faris Durak, Alija Mašić.

Za Sarajevo Open – Memorijal Andrija Maleč : Melisa Bečarević, Iris Pašić.

Većina njih je osvojila medalje u više konkurencija i turnira, ali ove godine nije bilo dozvoljeno učešće na više turnira odjednom.

U ekipnom plasmanu na Open Bosnia prva je Francuska, druga Albanija, treća Turska. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je na četvrtom mjestu, što je sjajan plasman u konkurenciji Jordana, Holandije, Hrvatske, Njemačke .

Bosna i Hercegovina je ubjedljivo prva na River SAVA Kupu, reprezentacija Jordana  je osvojila prvo mjesto na Sarajevo Open- Memorijal Andrija Maleč.

Zbog nedavno preminulog Muhameda Meše Ramića, osvajača svjetskih u evropskih medalja, ove godine je River SAVA Kup dobio ime po njemu. Pehar najstarijem takmičaru na turniru je dodjeljen pehar, a to je Suljo Ramić.

Najuspješniji je Romana  Imadušen  iz Francuske koji je podigao čak 204 kg u izbačaju.