XS
SM
MD
LG

Lopte i za banjalučke klubove

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i BiH Vico Zeljković dodijelio je danas vrijednu donaciju fudbalskih lopti klubovima koji pripadaju Područnom fudbalskom savezu Banjaluka.

 Četrdeset klubova iz PFS Banjaluka dobilo je po pet lopti, koje će sigurno olakšati treninge i takmičarske mečeve svim kolektivima.

- Drago mi je da smo danas u Banjaluci. Ovo je baza odakle i ja potičem. Važna je činjenica da FS Republike Srpske i BiH kontinuirano nastavljaju da pomaže klubove u svim ligama. Donijeli smo istorijske odluke, gdje smo kolektive pomogli sa 50 odsto učešća u kotizacijama, kao i isto toliko pomoći za finansiranje službenih lica. Siguran sam da to mnogo znači klubovima, jer se radi o stavci od blizu milion KM, koji treba da obezbijedimo kroz FS Srpske. Trudimo se da ispoštujemo sve klubove. Kada sam došao na čelo Saveza, cilj mi je bio da ta pomoć bude i veća, međutim pandemija virusa korona mnogo stvari je poremetila. Namjeravamo svakako zadržati ovakav trend - rekao je Zeljković.

On je istakao da FS BiH i Srpske naredne godine planira gradnju novih terena u Banjaluci, Prijedoru, Bijeljini i Trebinju.

Donaciji lopti prisustvovali su generalni sekretar i potpredsjednik Fudbalskog saveza Srpske Ognjen Valjić i Bojan Kušljić.