XS
SM
MD
LG

Nova evropska bruka Partizana

Flora - Partizan

Estonci zasluženo slavili trijumf protiv anemičnog Partizana, koji će tek u poslednjem kolu morati da se bori za drugo mesto i plasman u nokaut fazu Lige konferencija

Partizan je doživeo poraz u Talinu, brideće obrazi crno-belima posle katastrofalnog rezultata u duelu sa estonskom Florom.

Ekipa Aleksandra Stanojevića će u poslednjem kolu, pred svojim navijačima, ipak imati priliku da obezbedi plasman u plej-of za osminu finala Lige konferencija, za tako nešto biće im dovoljan i bod protiv Anortozisa na domaćem terenu.

Prvu dobru akciju na meču kreirao je Partizan, u četvrtom minutu Miljković je centrirao ka petercu Flore, ali je odbrana domaćih uspela da otkloni opasnost u poslednjem momentu.

Uzvratili su Estonci pet minuta kasnije, pokušao je Aliku udarcem sa 17 metara, ali je izblokiran, domaći su stigli samo do kornera, posle kojeg nije bilo opasnosti.

U 17. minutu je odbrana Partizana reagovala u poslednji čas, konkretno Urošević, mogla je Flora do velike šanse. Tri minuta klasnije solidan pokušaj Zdjelara posle odbojene lopte, sa više od 20 metara, ali nije bilo opasnosti.

Rikardo je mogao a dođe u veliku priliku, ali je najbolji strelac Partizana ove sezone loše primio loptu, a da je to učinio bolje, izašao bi sam ispred golmana estonskog tima.

U 25. minutu Miler je nagovestio da može da bude vrlo opasan po crno-bele. Šutirao je tada iz okreta, ali je Popović lako ukrotio njegov udarac.

Samo minut kasnije Beograđani su mogli do vođstva, posle kornera nejpre je Miletić šutirao glavom, izblokiran je, pa je potom Jović natrčao na odbitak, pogodio igrača Flore.

Probao je Miler i u 34. minutu, tada je šutirao sa 22-23 metra, lopta je otišla visoko preko gola crno-belih. Isti igrač je imao šansu šest minuta kasnije, ali je tada Menig požrtvovanom intervencijom sprečio vođstvo Flore.

I kao da sve to nisu bile dovoljne opomene ekipi Aleksandra Stanojevića, bar ne u toj meri od koga preti najveća opasnost. Posle dubinske lopte Proma sa gotovo 40 metara Miler je u 44. minutu pobegao Joviću i prelepo glavom matirao nemoćnog Popovića – 1:0.

Nije se mnogo toga promenilo na startu drugog poluvremena, pa je Stanojević morao da reaguje, i to na neuobičajen način, četvorostrukom izmenom!

U 56. minutu šef struke crno-belih je na teren poslao Pavlovića, Markovića, Lutovca i Jojića, umesto Meniga, Šćekića, Jovića i Pantića.

U međuvremenu, menjao je i domaći trener, koji je u igru poslao Ojamu i najboljeg pojedinca svog tima, Sapinena, umesto Kuraksina i Alikua.

Najbolju priliku za izjednačenje Partizan je imao u 65. minutu, Jojić je prošao po desnoj strani, centrirao paralelno sa linijom peterca, zamalo je zakasnio Rikardo, sa druge starne Lutovac je uputio potom povratni pas ka Markoviću, a ovaj je šutirao desnom, slabijom nogom, pored gola Flore.

Još bolju priliku Partizan je imao u 77. minutu, Jojić je fantastično šutirao iz velike udaljenosti, ali je golman Estonaca još lpše odbranio taj šut, lopta je išla u rogalj njegovog gola!

Nekoliko minuta kasnije veliki hendikep za Partizan, posle grubog starta protivničkog igrača Marković je nezgodno pao i čini se povredio rame, morao je iz igre. S obzirom da je Stanojević izvršio ranije svih pet izmena, crno-beli su od 85. minuta igrali sa desetoricom.

Probao je u 89. minutu još jednom Jojić, nije bilo opasno kao u prethodnom pokušaju, a Igonen je još jednom sigurnom intervencijom ulio dodatnu dozu samopouzdanja svom timu.

Flora – Partizan 1:0 (1:0)

Strelac: 1:0 – Miler u 44. minutu. Stadion: „Lilekula” u Talinu. Sudija: Rob Harvi (Republika Irska). Žuti kartoni: Zenjov, Sapinen (Flora), Jović (Partizan).

FLORA: Igonen, Lilander, Purg, Kusk, Luka (od 79. Kalaste), Zenjov, Pom, Somets (od 79. Šejn), Kuraksin (od 58. Ojama), Miler (od 72. Vasiljev), Aliku (od 58. Sapinen).

PARTIZAN: Popović, Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Šćekić (od 57. Jojić), Jović (od 57. Lutovac), Pantić (od 57. Pavlović), Menig (od 57. Marković), Rikardo (od 74. Milovanović).