XS
SM
MD
LG

Godina samopuzdanja

Pioniri Modriče

 

MODRIČA – U modričkom Kulturno – sportskom centru održana je manifestacija „Odbojkaška dostignuća u 2021.godini“.  Kako je rečeno, čini se sve da Modriča ponovo bude prepoznatljiva po odbojkaškom sportu.

U polusezoni gde je u 10 utakmica izgubljen samo jedan set, Modriča Novoprom krupnim koracima grabi ka bh.“eliti“. I ništa ne bi čudilo da okosnica igre nisu golobradi mladići. Jedino je kapiten stariji, 28-godišnji primač Branko Brestovac.

„Kapiten tima, najmlađeg tima u Prvoj ligi Republike Srpske. Ponosan sam što predvodim ove dečake ili mladiće na putu do titule šampiona Republike Srpske“, kaže Brestovac.

Trener Modriče, sada je to lepa navika, je Lazo Cvijić. Ističe da su rezultati u ovoj sezoni za pohvalu.

Ja sam punih 11 godina prvi trener Modriče. Sada sam trener i kadetske i juniorske selekcije. Bilo je problema u prošlosti, ali nisam odustajao. Ja volim ovaj klub, volim odbojku i, ako zdravlje bude služilo, uvek ću biti u službi ovog kluba. Imamo 11 pobeda u nizu, a samo jedan izgubljeni set, nanizali smo 33 boda. Ambicije su nam povratak u Premijer ligu BiH, a Modriča zaslužuje da ima super dobrog premijerligaša“, ističe Cvijić.

Prvi čovek kluba Novak Ilić, sa saradnicima, priredio je manifestaciju koja će, reče on, postati redovna pojava na kraju godine.

„Radi se o promociji kluba, naših rezultata, ali i o promociji sponzora koji su izdvojili sredstva za nabavku sportske opreme. Naš cilj je da na leto vratimo se u Premijer ligu BiH, tamo nam je mesto, tamo pripadamo“, poručio je Ilić.

Načelnik Vukosavlja Borislav Rakić ispoljio je razumevanje za decu i modrički klub, pa 30-ero njih iz Vukosavlja trenira, svi veruju, izrastaju u odbojkaška imena.

„Imalo je Vukosavlje ranije svoj odbojkaški klub, potrajalo je dve ili tri sezone i gotovo. Sada postoji jedna selekcija gde 30.dece radi. Sportskim radnicima i deci koja vole sport treba pružiti priliku. Moderne tehnologije često daju deci volju da beže iz sporta. Mi smo ovo uradili da Modriča i Vukosavlje i u sportskom segmentu budu skoro kao jedno. Imamo problema sa sportskom infrastrukturom, ali sa Modričom i taj problem rešavamo. Važno je da deca imaju zdravo odrastanje, a to je najlakše preko sporta“, naglasio je Rakić.

Nekada i sam sportista, načelnik Modriče Jovica Radulović razvio je sportsko srce i u njega smestio mlade Modričane. Sada zajedno grabe ka uspehu.

„U prvoj godini našeg rada imamo tim koji se na trijumfalan način vraća u Premijer ligu BiH. To je primer kako treba da se radi. Dokaz su i ova deca koja su na jednom mestu, vredno rade. Tu je 180 mladih sportista. Ponosan sam na tu mladost, na ljude okupljene oko kluba, ali i na privrednike koji klub podržavaju. Taj klub je odbojkaški brend Modriče, ali i bivše Jugoslavije. Ponosan sam na sve ostvareno“, istakao je Radulović

Gost modričke manifestacije bio je predsednik Evropske federacije školskog sporta, veliko ime „igre na mreži“, ukras i biser osbojkaškog sveta Željko Tanasković.

„Pre svega, veliko mi je zadovoljstvo što sam u Modriči. Mnogi poznati sportisti potekli su odavde i drago mi je da sam tu i što imamo tu mogućnost da damo deci priliku da se ostvare u oblasti društvenog života“, rekao je on.

Tanasković je pohvalno govorio o Aleksandru Okoliću, reprezentativcu Srbije iz Modriče.

„Poznato ime, reprezentativac koji mnogo znači ovoj generaciji u rezultatima koje postižu. Iz Modriče, tog grada odbojke, potekli su mnogi poznati sportisti.Znam još iz jugoslovenskog vremena sve visoke domete kada je odbojka bila prepoznatljiva u Modriči. Drago mi je da je to ostalo do danas, da se poštuje ta tradicija i da se ona neguje i dalje“, dodao je Željko Tanasković.

U najkraćem, Modriča Novoprom je u seriji novih dobrih rezultata. Izgradiće ih modrički odbojkaški poletarci.

Sportske junoše...

Ostali fotosi:


Radnik 2 : Gacko
Tempo 3 : 1 Drina
Maglić 1 : 3 Crvena zvijezda
Modriča Novoprom 3 : 0 Gradiška
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Modriča Novoprom 12 12 0 36
2 Gacko 12 8 4 24
3 Crvena zvijezda 12 6 6 19
4 Tempo 12 6 6 19
5 Drina 12 5 7 15
6 Maglić 12 3 9 7
7 Gradiška 12 2 10 6
8 Radnik 2 0 0 0 0