XS
SM
MD
LG

Saša Blagojević - biser iz Bosne i Hercegovine

Saša Blagojević u bijelom dresu

Ove nedelje je sa treninzima krenula i omladinska selekcija Olimpije, kojom od prošlog ljeta komanduje Jasmin Jerič. On je apsolvent Fakulteta sporta, koji ima PRO licencu i do sada je radio u inostranstvu, posljednji put u Celju, kada je ovaj 33-godišnji fudbalski stručnjak bio Kosiću pomoćnik kada su grofovi osvojili prvu zvijezdu.

Omladinska (U19) ekipa Olimpije jesenji dio sezone završila je na drugom mjestu sa dva boda zaostatka za prvoplasiranim Domžaleom, ali i sa dvije utakmice manje. Tako će proljećni dio biti još zanimljiviji za mlade zmajeve, jer ih čeka još 13 utakmica, dok većina u ligi ima samo 11. Devet nastupa i jedan gol postigao je Saša Blagojević. Centralni defanzivac, koji je skupio 9 nastupa i postigao jedan gol, pokupio je entuzijazam svojim nastupima na Balkanu, odakle mu je otac.

Očekuje se da će uskoro biti pozvan u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, kojeg je izabrao 59-godišnji bivši jugoslovenski reprezentativac Ivica Barbarić, koji je rođen u Metkoviću u Hrvatskoj i proveo je veći dio svoje igračke karijere. u Španiji.

Igra sjajno u Sloveniji

Još jedna zemlja bivše zajedničke države koja bi trebalo da pokaže interesovanje je Srbija. Koju selekciju do 19 godina vodi 46-godišnji Milan Lešnjak. Ovaj bivši defanzivac Crvene zvezde igrao je i u Rusiji i Belgiji. Vodio je crnogorski klub, a dva u Srbiji, bio je pomoćnik i selektor kadetske reprezentacije. Nezvanično se spominje da je i zaintersovana selekcija Crne Gore.

Saša Blagojević rođen je 26.03.2004. godine, a njegovi roditelji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Visok je 186 cm i igra na poziciji štopera.

Ostaje da se vidi da li će Blagojević, koji krajem marta napuniti 18. godina, biti pozvan ove godine. Dječak, koji dolazi iz Gorenjske (Radovljice), put je započeo u Lescu, nastavio ga u kranjskom Triglavu i prije dvije godine došao u ljubljansku Olimpiju.

(SNPORTAL.SI).

Saša Blagojević u dresu Olimpije