XS
SM
MD
LG

Miloš Stević upisao najbolji rezultat na EYOF

Četvrtog takmičarskog dana na Olimpijskom festivalu mladih (EYOF) nastupilo je troje bh. predstavnika.

Treći nastup u Finskoj imali su nordijci Miloš Stević i Sara Plakalović. Stević je u muškom sprintu (1,2 km) zauzeo 52. mjesto u konkurenciji 74 takmičara, a u ukupnom plasmanu zaostao je 17,51 sekundu za najboljim Fincem Ikeom Melnitsom. Srebreni je bio Lauris Kaparkalejs iz Latvije, dok je bronzu kući ponio Luca Wehrle iz Njemačke.

Sara Plakalović je zauzela 53. mjesto od 64 takmičarke, a u plasmanu je zaostala 30 sekundi za zlatnom Elin Naeslund iz Švedske. Srebrna je bila Lisa Eriksson, također Šveđanka, a bronzana Iris Pinter de Martin iz Italije.

Posljednji nastup na EYOF-u je imala i Zara Husedžinović u umjetničkom klizanju. Ona je u kratkom programu u srijedu uvečer zauzela pretposljednje 31. mjesto sa 20,15 osvojenih bodova. Prva u kratkom programu Olivia Lisko iz Finske imala je 57,94, a Lorine Schild iz Francuske 57,88. Slobodni program bio je na rasporedu sinoć, nakon čega će se znati i konačan plasman u umjetničkom klizanju. U slobodnom programu, Zara Husedžinović je ostvarila ukupno 48.90 bodova, te će ostati posljednjeplasirana.