XS
SM
MD
LG

Savić ljut nakon pobede

Srbija je katastrofalno odigrala utakmicu protiv Australije, koju je morala i sigurnije i ubedljivije da dobije Na kraju 6:5 za Delfine.. Osim odbrane koja nije imala toliko problema sa dosadnim, dugim napadom Australije, sve drugo je bilo loše, da teško može da bude lošije. Ispadala je kako rekoše prenapumpana lopta, tražena loša rešenja u napadu, sa nerezonskim nepreciznim šutevima, i udarcima u okvir gola dodatno unosili nervozu u svoju igru.

Dejan Savić je kratko rekao da je napad bio užasan i da predstoji veliki rad kako bi u narednoj fazi sve bilo bolje. Takođe je pomenuo prenapumpane lopte ali je dodao da su smetale i nama i rivalu.

Prema ranijem dogovoru obojica golmana su branili po pola utakmice, bili su bolji deo tima:

- Koliko je odbrana bila dobra, toliko od napada nismo videli ništa. Bez rešenja i realizacije. Moramo do nokaut faze da ispravimo greške, da imamo naš ritam. Ovde su bodovi bili najvažniji – rekao je Lazar Dobožanov.

Centar Nemanja Vico je razmišljao:

- Ispunili smo dogovor što se tiče odbrane i to nas je držalo u igri jer napad nije funkcionisao. Protiv Amerikanaca je bio sjajan ali sada... Moramo  da budemo mirniji, agresivniji, povetzaniji. Malo su nas remetili odbranom sa lakšim igračima. Na kraju bar pobeda vredi.

Viktor Rašović bio kritičan:

- Svi smo bili katastrofalni. Pobeda je jedno a greške nešto drugo. Moramo da ih aaliziramo jer sa ovakvim napadom možemo i sa Kazahstanom da imamo problema. Nametnuli su sistem od samog starta, iplivavali sa svih strana ali naš najveći protivnik nisu bili Australijanci već naš napda. Golman im je bio odličan ali su našre greške bile neoprostive.

Srbija je imala šut 29-6, Rašović 7 - 0, na drugoj strani Pavilard 10 - 0.

Naredni meč se igra protiv Kazahstana u subotu u 18:00.