XS
SM
MD
LG

Lojo bez pomoći Marice Gajić

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo uputio je pozive igračicama na koje računa tokom priprema za nastup na predstoje ćem Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Na spisku selektora je i mlada Konjičanka Azra Nikšić koja je ponikla u Ženskom košarkaškom klubu Konjic, a trenutno nastupa za ŽKK Plej Of Sarajevo.

Na spisku selektora Gorana Loje su sljedeće igračice : Azra Nikšić, Milica Deura, Džonkel Džons, Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Džebo, Nikollina Knežević (djevojačko, Babić), Marijana Džombeta, Matea Tavić, Hanna Halilović, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Jovana Marković, Anđela Gligić, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Ajla Ikanović.

„Riječ je uglavnom o poznati imenima, sastavu koji je postigao istorijski rezultat na Evrobasketu i izborio plasman na Svjetsko prvenstvo. Priključili smo to ekipi nekoliko mladih igračica, koje predstavljaju budućnost reprezentacije i koje kroz pripreme imaju priliku da se nametnu. Marica Gajić ovog puta neće biti  sa  nama, jer očekuje prinovu. Što se tiče Džons, ona će se naknadno priključiti reprezentaciji,  kada završi sa obavezama prema svom klubu“, riječi su selektora Gorana Loje.

Okupljanje Zmajica i početak priprema zakazan je za 5. avgust, prvenstvo se održava od 22. Septembra do 1. Oktobra, a prezentacija BiH je u gripi A sa Belgijom, Južnom Korejom, Kinom, Portorikom i SAD – om