XS
SM
MD
LG

Sergej Jakirović: Zaslužen trijumf Željezničara

Sergej Jakirović

Fudbaleri Željezničara rezultatom 2:1 su savladali Zrinjski u gostima u susretu drugog kola Premijer lige BIH, a nakon utakmice trener domaćeg tima Sergej Jakirović nije imao previše razloga za zadovoljstvo.

"Vi mene ne poznajete ako mislite da smo mi danas podcijenili Željezničar. Moja ekipa nikad nikoga neće podcijeniti. Željezničar je zasluženo pobijedio, zato što je bio bolji. Mi smo u prvom poluvremenu trebali postići više golova, nismo uspjeli. Željezničar je u drugom poluvremenu postigao više golova, i nakon skoro godinu dana doživjeli smo poraz. Ja Željezničaru čestitam na zasluženoj pobjedi", kazao je Jakirović, dodavši:

"Sigurno da ovaj poraz može ostaviti traga na nama, ali vidjet ćemo šta će biti dalje. Slijedi teška utakmica protiv Tirane, odigrali smo tek prvo poluvrijeme protiv Tirane, a oni su ozbiljna ekipa i morat ćemo biti izuzetno ozbiljni da ne bismo imali probleme".

Fudbaleri Sloge iz Doboja u Modriči su rezultatom 4:0 savladali trebinjski Leotar u susretu drugog kola Premijer lige BiH. Trener Leotara Marko Vidojević bio je nezadovoljan pristupom svog tima, za koji smatra da se prerano predao.

"Sloga je stekla veliku prednost, bila je mnogo bolji protivnik i sasvim zasluženo je pobijedila. Čestitam im na ubjedjivoj pobjedi i na igri. Mi smo do drugog gola u nadoknadi prvog poluvremena i ličili na ekipu. Poslije toga, a naročito nakon trećeg gola, nije bilo ni koncepcije, ni zamisli, ni energije. Imali smo sreće da ne primimo još neki gol, jednostavno drugih 45 minuta nismo ličili ni na šta", kazao je trener Leotara na početku.

Njegov tim je u narednom kolu domaćin Zrinjskom.

"Prije svega, moramo razmišljati o sebi i kako ćemo neke stvari da popravimo, da nam se ne desi ono što nam se desilo u drugom poluvremenu. Zrinjski je favorit, možda i da osvoji ligu, ali moramo prvo da poradimo na sebi. Iako je bilo evidentno da nakon 3:0 gubimo, nedopustivo je da ličimo na ovo na što smo ličili. Poraza će biti, ali ne može se igrati ovako. Moramo puno raditi da to popravimo", poručio je Vidojević.


Sloga Meridian 4 : 0 Leotar
Zrinjski 1 : 2 Željezničar
Široki Brijeg 2 : 0 Sloboda
Velež 1 : 1 Igman
Tuzla City 3 : 0 Posušje
Borac 1 : 3 Sarajevo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tuzla City 2 2 0 0 6
2 Široki Brijeg 2 2 0 0 6
3 Sloga Meridian 2 1 1 0 4
4 Željezničar 2 1 1 0 4
5 Zrinjski 2 1 0 1 3
6 Sarajevo 2 1 0 1 3
7 Velež 2 0 2 0 2
8 Igman 2 0 1 1 1
9 Borac 2 0 1 1 1
10 Posušje 2 0 1 1 1
11 Leotar 2 0 1 1 1
12 Sloboda 2 0 0 2 0