XS
SM
MD
LG

Kadeti Sloge Meridian nadigrali kadete Zrinjskog

Kadeti FK Sloga Meridian/Foto R.Šešlak

Kadeti Sloge Meridian nadigrali vršnjake Zrinjskog i slavili pobjedu rezultatom 3:1. 

U okviru 15.kola Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine, na pomoćnom terenu stadiona Luke u Doboju, odigrana je jedna veoma dobra i uzbudljiva utakmica između kadeta dobojske Sloge Meridian i Zrinjskog iz Mostara. 

Kadeti: Sloga Meridian - Zrinjski/Foto R.Šešlak

Ekipa iz Mostara je na samom početku bolje ušla u utakmicu i već u trinaestoj minuti Zrinjski je poveo golom Luke Cvitkovića. Samo pet minuta kasnije, nakon jednog neopreznog starta igrača domaćeg tima,sudija Maksimović pokazuje na bijelu tačku u korist Zrinjskog. Jedanaesterac je izveo Borna Filipović, međutim veoma raspoloženi golman Sloge Meridian Dragiša Kuzmić je pročitao namjeru Filipovića i izvanrednom paradom odbranio kazneni udarac. 

Dragiša Kuzmić, golman kadeta FK Sloga Meridian/Foto R.Šešlak

Do kraja poluvremena bilo je prilika sa obje strane, a na odmor se otišlo sa minimalnom prednosti za gostujuću ekipu.

Početkom drugog poluvremena, odmah se moglo primjetiti da se domaći igrači trenera Arnesa Handžića neće predati bez borbe. Nagrada za požrtvovanost ekipe Sloge Meridian dolazi u pedeset i sedmoj minuti, kada se u gužvi ispred gola Zrinjskog, najbolje snašao Stefan Lazarević i izjednačio rezultat na 1:1. 

Stefan Lazarević, kadeti FK Sloga Meridian/Foto R.Šešlak

Kada se igrao sedamdeseti minut, na centaršut pred gol kadeta gostiju, najviši u skoku je bio Minja Tatić i glavom postigao gol za preokret rezultata u korist svoje ekipe. 

Minja Tatić, kadeti FK Sloga Meridian/Foto R.Šešlak

Nakon određenih izmjena u redovima obje ekipe, igra se rasplamsala. Igrači Sloge Meridian se nisu povlačili, nego su nastavili igrati borbeno protiv gostujuće ekipe koja je išla na sve kako bi izjednačila. Nizale su se šanse i sa jedne, i sa druge strane. Međutim, u osamdeset i trećoj minuti, Ognjen Šešlak zabija za 3:1 i stavlja tačku na rezultat izvanredne utakmice. 

Ognjen Šešlak, kadeti FK Sloga Meridian/Foto R.Šešlak

Ekipa Sloge Meridian sa svojim trenerom Arnesom Handžićem nije krila radost i zadovoljstvo ostvarenim pobjedom. Svaki gol su proslavili sa velikom dozom pozitivnih emocija, što govori koliku su želju imali za pobjedom u ovom meču. 

Trener Arnes Handžić i kadeti Sloge Meridian/Foto R.Šešlak

Stefan Lazarević, igrač kadetskog tima Sloge Meridian i strijelac izjednačavajućeg gola, kaže da su on i njegovi saigrači odigrali odličnu utakmicu… 

Stefan Lazarević, kadeti FK Sloga Meridian/Foto R.Šešlak

"Danas smo odigrali odličnu utakmicu protiv veoma kvalitetnog protivnika, ekipe Zrinjskog. Želio bih čestitati ekipi na odličnoj partiji i prikazanoj igri.Odlično smo spremili utakmicu, ispoštovali veći dio dogovora iz svlačionice i to nam se vratilo u vidu nova tri boda.Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu" - rekao je Lazarević. 

15.kolo Premijer omladinske lige BiH – kadeti:

FK Sloga Meridian 3:1 HŠK Zrinjski 

Golove za Slogu Meridian su postigli Stefan Lazarević, Minja Tatić i Ognjen Šešlak, a strijelac za Zrinjski je bio Luka Cvitković.

Sloga Meridian: Kuzmić (G), Sušić, Nedić, Tatić (K), Mustabašić, Ačkar, Šešlak, Ristić, Nikić, Sprečo, Lazarević//Babić, Kaurinović, Ogrić, Glavinić, Marjanović. Trener Arnes Handžić.

Zrinjski: Bradavica (G), Ivanković, Skoko, Vasilj, Karačić (K), Sesar, Puljić, Filipović, Cvitković, Ignatkov, Štakota//Bogdan (G), Vidović, Šego, Mikulić, Pokrajčić, Arapović, Pehar. Trener Dubravko Orlović.


Željezničar Sport team : Borac
Kozara : Velež
Široki Brijeg : Zvijezda 09
Radnik (BN) : Tuzla City
Željezničar : Zrinjski
Radnik (H) : Krupa
Sarajevo : Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 21 15 3 3 48
2 Zrinjski 21 14 3 4 45
3 Velež 21 13 2 6 41
4 Željezničar 21 11 4 6 37
5 Široki Brijeg 21 11 3 7 36
6 Borac 21 8 8 5 32
7 Željezničar Sport team 21 9 4 8 31
8 Sloboda 21 8 5 8 29
9 Zvijezda 09 21 8 3 10 27
10 Tuzla City 21 6 6 9 24
11 Krupa 21 6 3 12 21
12 Radnik (BN) 21 5 4 12 19
13 Radnik (H) 21 3 3 15 12
14 Kozara 21 2 5 14 11