XS
SM
MD
LG

Kapitalna prednost Borca

"Micko" najavljuje još pojačanja/ Borac-sport

Futsaleri banjalučkog Borca završavaju prvi dio sezone Prve lige Republike Srpske na prvom mjestu sa 18 osvojenih bodova.

Banjalučani su jedini poraz u sezoni doživjeli od Kotor Varoši, a da nije njega bilo slobodno se može reći da bi već mogli slaviti šampionsku titulu. Ovako, imaju kapitalnu prednost i apsolutno je sve u njihovim rukama.

- Polusezona je protekla onako kako smo i predviđali pred početak sezone. Rekao sam i tada da smo najkvalitetnija ekipa u ligi i to se na kraju i pokazalo kao tačno. Liga je kratka, nema mnogo prostora za ispravljanje grešaka i zbog toga je ovih naših pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg rivala kapitalna prednost. Apsolutno je sve u našim rukama i nećemo dozvoliti da ovu prednost ispustimo u drugom dijelu sezone, kaže nam "alfa i omega" Borca, Slobodan Blagojević.

Borac ne staje na ovome, poslije kratkog odmora kreće spremanje ekipe za drugi dio sezone. Iako se u javnosti pominju "bombe", Blagojević odmah ističe da od njih nema ništa. 

- Nerealno je da mi u ovom trenutku dovedemo Srđana Ivankovića ili Darka Milanovića. To su momci u punoj snazi koji još mnogo toga mogu dati u jačim ligama i koliko god bismo mi voljeli da oni dođu kod nas, to nije realno. Ali, da će nekada doći u naš klub, ja se iskreno nadam. Postoje neki futsaleri sa kojima smo u pregovorima, koje ćemo pokušati dovesti, a evo sada ovom prilikom mogu reći i da radimo na dovođenju dva-tri igrača koja nisu iz Bosne i Hercegovine. Ne želimo ništa da prepustimo slučaju u drugom dijelu sezone, a istovremeno ćemo početi polako da spremamo ekipu za Premijer ligu BiH.

Blagojević ističe i da je ekipa u logističkom smislu apsolutno spremna za najveće izazove.

- Mi smo logistiku kluba kompletirali još dok smo bili drugoligaši. Mora se imati jedna kompletna cjelina i ne može klub spasti na to da ga vode 2-3 čovjeka. Radimo na tome da priključimo još nekoga u stručni štab. Imamo tehničku saradnju sa fudbalskim klubom i to nam omogućava da koristimo neke njihove kapacitete.

 


Policajac 1 : 5 Borac
Sokrates 0 : 3 Željeznica
Boračka 9 : 1 Nevesinje
Leotar 4 : 3 Kotor Varoš
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 14 11 1 2 34
2 Željeznica 14 8 2 4 26
3 Leotar 14 6 3 5 21
4 Kotor Varoš 14 6 2 6 20
5 Nevesinje 14 6 2 6 20
6 Policajac 14 6 1 7 19
7 Boračka 14 5 1 8 16
8 Sokrates 14 2 0 12 6