XS
SM
MD
LG

Selektor Hadžibegić posjetio ekspediciju FK Borac

Faruk Hadžibegić u Antaliji sa Vinkom Marinovićem

Fudbalsku ekspediciju Borca u Antaliji obišli su Faruk Hadžibegić i Zvjezdan Misimović, selektor i direktor reprezentacije BiH koji, ovih dana, borave u radnoj posjeti Turskoj. Hadžibegić i Misimović posjetiće trenažne kampove svih premijerligaških klubova koji su na pripremama u antalijskoj regiji, te igrače koji su kandidati za reprezentaciju BiH, a nastupaju u Turskoj. 

 


U razgovoru sa članovima klupskog rukovodstva i stručnog štaba, Hadžibegić i Misimović, upoznati su sa ciljevima i ambicijama kluba u nastavku sezone. 
-Na djelu sam vidio da u FK Borac vlada jedna radna, pozitivna i ambiciozna atmosfera, a disciplina je na zavidnom nivou. To mi se sviđa. Došao sam da obiđem sve naše premijerligaške klubove koji su ovdje na pripremama, kao i igrače koji nastupaju u Turskoj. Razgovor je prijateljski sa svim trenerima. Stekao sam utisak da su oni prihvatili saradnju koju sam ponudio i da cijene moj angažman. Obratiću pažnju na njihov rad i potencijalne kandidate koji će meni biti predloženi sa njihove strane, ali i od članova mog stručnog štaba koji će gledati sve te utakmice - rekao je Hadžibegić. 
Vinko Marinović i članovi našeg stručnog štaba u razgovoru sa Hadžibegićem i Misimovićem do tančina su secirali dosadašnji dio pripremnog perioda. 
-U svakom klubu, pa tako i u Borcu ima igrača koji su zanimljivi. Ne bih o imenima, još uvijek je rano. Moja je želja da otvorim vrata svim igračima, ali to ne znači da će odmah dobiti poziv u reprezentaciju. Želim da imam saradnju sa svim klubovima, ali dres reprezentacije mora da se zasluži. Ipak, smatram da ima kvaliteta u svim klubovima Premijer lige - kaže Hadžibegić. 
Jedan Borčevac već je dobio poziv u reprezentaciju BiH. Našem treneru golmana, Siniši Mrkobradi, povjerena je briga o čuvarima mreže u najboljoj selekciji BiH. 
-Siniša je prije svega kvalitetan čovjek, a potom i surovi profesionalac koji je dao dobre rezultate u radu sa golmanima u FK Borac. Drago mi je što ima odličnu saradnju sa Vinkom Marinovićem sa kojim ima jednu atmosferu povjerenja i to mi se dopada - istakao je Hadžibegić. 
Na riječi hvale uzvratili su i iz banjalučkog kluba.
-Zadovoljstvo nam je što smo mogli da ugostimo Faruka Hadžibegića i Zvjezdana Misimovića koji su ovom posjetom pokazali da će voditi računa o svim premijerligaškim igračima. Prijaju i riječi hvale koje su pristigle na naš račun, a na nama je da tokom proljeća ostvarimo i dobre rezultate na terenu. Smatram, da je i igračima motiv više da budu oni pravi saznanje da su na radaru stručnog štaba reprezentacije - rekao je Dejan Lukendić, direktor FK Borac.

Faruk Hadžibegić i Siniša Mrkobrada


Igman : Posušje
Sloboda : Sarajevo
Sloga Meridian : Velež
Leotar : Željezničar
Tuzla City : Borac
Zrinjski : Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 23 17 3 3 54
2 Borac 23 13 3 7 42
3 Široki Brijeg 23 11 7 5 40
4 Željezničar 23 11 6 6 39
5 Velež 23 8 10 5 34
6 Sarajevo 23 9 5 9 32
7 Sloboda 23 5 9 9 24
8 Posušje 23 6 6 11 24
9 Tuzla City 23 6 5 12 23
10 Leotar 23 6 5 12 23
11 Sloga Meridian 23 6 5 12 23
12 Igman 23 5 6 12 21