XS
SM
MD
LG

Rogatica zakazala finale sa Prijedorčanima

Košarkaši Rogatice su u majstorici polufinalne serije prvenstva Republike Srpske savladali Drinu Princip na svom parketu 57:54.

Kako rezultat i govori, bila je to jedna teška utakmica, tvrda, a na kraju u dramatičnoj završnici je dobijaju domaći igrači i slave plasman u finale. Presudna je nekako bila trojku koju je iz kornera na minutu do kraja pogodio Dejan Ivković za 54:51. Nakon toga Mrkajić je polovičan sa linije penala, a na drugoj strani Zoran Kupusović stavlja trojku za 55:54.

Nikola Pilindavić je pogodio oba slobodna bacanja na 11.5 sekundi do kraja i ostao je posljednji napad Zvorničanima, kojeg ne realizuje Aleksa Stojanović i Pilindavić hvata skok za pobjedu. 

Po 11 poena su u pobjedničkom sastavu Dejan Ivković, Nenad Cvjetković i Nikola Okiljević koji je dodao 10 skokova. Kod gostiju Strahinja Mladenović je ubacio 13 poena.

Rogatica tako iz drugog pokušaja ide u finale doigravanja, a protivnik će im biti Prijedor SPartak, koji je sada i odmorniji za finale, jer je u četvrtak riješio pitanje prolaza pored Radnika.