XS
SM
MD
LG

Miloš Todorić pojačao prvaka Srbije: Radom i igrama do adekvatne minutaže

Foto/ FC Salines

Devetnaestogodišnji futsaler Miloš Todorić, ovoga ljeta je prešao iz Salinesa u redove prvaka Srbije KMF Loznica - Grad. Napravio je time mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine veliki iskorak u karijeri, a u razgovoru za naš portal govori o tome, kao i o afirmaciji u tuzlanskom Salinesu.

- Poziv me prijatno iznenadio. Poslije razgovora sa trenerom i predsjednikom kluba, kao i uzimaju u obzir imena koja konkurišu za mjesto u timu smatrao sam da je prava odluka da prihvatim poziv Loznice, govori na početku našeg razgovora Miloš Todorić.

On će pokušati da se izbori za mjesto u timu Ivana Božovića i dokaže da je kadar za velika djela, kako od njega i očekuju u samoj Loznici.

- Velika futsal imena u ekipi, sa ozbiljnom upravom i trenerom kao što je Ivan Božović su faktori za koje smatram da će doprinjeti mojem daljem razvoju i napredovanju kao igraču. Svakako, ambicije i očekivanja idu u pravcu da se radom i igrama izborim za adekvatnu minutažu i unaprijedim svoju igru. Samim tim, smatram da ću tako da doprinesem što boljim rezultatima moje nove ekipe.

U Salinesu je stekao fustal afirmaciju.Trener Predrag Rajić mu je dao prostor za igru i on je dokazao svj potencijal.

- Kod trenera Rajića sam dobio prostor za igru i napredovanje, te stekao iskustvo seniorskog futsala. U klubu je bio ozbiljan pristup u svakoj utakmici, tako da pored ozbiljnih treninga, prvodoili smo i posvećivali mnogo vremena taktičkoj analizi kako nas, tako i protivnika. Ovaj period koji je iza mene, sa iskustvom koje sam stekao, gledam sa mnogo zahvalnosti na dobijenom znanju i iskustvu.

Sada je vrijeme za odlazak iz Salijnesa, koji mu ostaje u najboljem sjećanju.

- Kada sam se odlučio za Salines nisam ni slutio gdje me put vodi. Sa ove tačke gledišta to je bila najbolja moguća odluka i najbolji put. Uprava Salinesa na čelu sa trenerom Rajićem, kao i sjajna ekipa iskusnih i mladih igrača su dvije i po godine bili moja porodica. Mali Mejdan je bio moja kuća gdje sam stigao sa sedamnaest godina, postao juniorski prvak BiH, postao reprezentativac i kapiten U19 reprezentacije i igrao seniorsko finale. To su samo neka od lijepih sjećanja koja nosim iz Tuzle. Dobio sam čvrste i stabilne temelje za dalji razvoj i smatram da u Bosni i Hercegovini nema bolje sredine za mladog igrača od Salinesa i Tuzle.


Sarajevo 1 : 13 Mostar SG
MNK Hercegovina 10 : 1 Bosna Kompred
Konjic 10 : 2 Doboj
Radnik MD Šop 12 : 4 Sloga
Brotnjo 6 : 4 Salines
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 14 3 1 45
2 Mostar SG 18 14 1 3 43
3 Salines 18 8 5 5 29
4 MNK Hercegovina 18 8 3 7 27
5 Sarajevo 18 8 3 7 27
6 Sloga 18 7 3 8 24
7 Brotnjo 18 6 2 10 20
8 Bosna Kompred 18 5 3 10 18
9 Konjic 18 4 3 11 15
10 Doboj 18 2 2 14 8