XS
SM
MD
LG

Srpkinje bolje od Čehinja

Odbojkašice Srbije (Foto: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS, ilustracija) -

Ženska odbojkaška selekcija Srbije upisala je četvrtu uzastopnu pobjedu na kvalifikacionom turniru u kineskom Ningbou za Olimpijske igre u Parizu. Češka je savladana sa 3:1.
 
 

Po setovima je bilo (25:20, 25:22, 30:32, 25:20).

Najozbiljniji rival Srbije u dosadašnjem u dosadašnjemn toku kvalifikacija. Češke odbojkašice su koristile svaki pad u igri Srbije, odlazak nosećih igračica na klupu i slabije intervale da dođu do egala ili prednosti.

Ipak, kvalitet je na kraju isplivao na vidjelo, a mečevi ovog tipa bili su potrebni pred susrete sa najvećim rivalima u završnici.

Srbija je u prva dva seta uspjevala da serijama poena i periodima ozbiljnije igre dođe do dovoljne prednosti da sigurno dođe do mirnih završnica i vođstva od 2:0.

Čehinje su u trećem setu uspjele da prekinu niz Srbije od 11 uzastopnih osvojenih gemova na turniru, smanjivši na 2:1 poslije velike drame. Srpkinje su na rezultatu 24:21 ispustile tri meč lopte. Poslije velike borbe i neizvjesnosti, rival je slavio u trećem setu sa 32:30.

Četvrti set je okončan suverenom prednošću srpskih odbojkašica.

Naredni rival aktuelnih svjetskih šampionki je Dominikansa republika 22. septembra od četiri sata posle ponoći po našem vremenu.