XS
SM
MD
LG

Veliko srce velikog asa: Gojko Pivač prodaje dres na aukciji za liječenje Miloša Božovića

Nekadašnji premijerligaški as, Gojko Pivač, javio se našem portalu sa željom da dres kojeg je razmijenio sa Nenadom Stojanovićem-Purketom na posljednjoj utakmici sezone 2002/03 u kojoj je Leotar ponio titulu prvaka Bosne i Hercegovine, prvu u zajedničkoj Premijer ligi, a sam Purke je bio najbolji strijelac takmičenja.

- Ovo je dres sa posljednje utakmice prve, istorijske sezone jedinstvene Premijer lige BiH, između Rudara iz Ugljevika i Leotara, kada je Leotar i ozvaničio prvu titulu ikada, tog takmičenja.

Da značaj bude veći, dres sam razmijenio sa najboljim strijelcem i najvećom zvijezdom te sezone, čovjekom koji je Trebinju, donio prvi trofej zajedničkog prvenstva BiH - Nenadom Purketom Stojanovićem. To je jedan divan čovjek i drago mi je da baš on, eto indirektno, a opet ne može direktnije, učestvuje u ovoj humanitarnoj akciji za našeg Miloša, čiji je otac i branio te sezone u Leotaru.

Razmišljam da dres mnogo znači Trebinjcima i da će biti vrijedan suvenir, pored Leotara, recimo i u kancelariji Gradonačelnika, u holu Skupštine Grada, možda u hotelu Leotar ili Platani, za generalnog sponzora HET, divan trofej je to i za neki kafić, Swisslion. Nadam se da će se u trku uključiti i FSRS, to je i naša zajednička istorija, predsjednik FSRS, a zašto ne i kancelarija predsjednika Srpske, Milorada Dodika. Sigurno da bi ljubiteljima BH fudbala, kolekcionarima, ali i filantropima ovih krajeva generalno to bio vrijedan suvenir.

Podsjećam da je dres razmjenjen po završetku utakmice Rudar — Leotar, sada već prije 20 godina, znači poslednji u kome je Purke igrao te trofejne sezone.

Da ima nekog smisla, neka početna cijena bude 500,00 KM, prijave se mogu slati na FB profil Sport DC kome jedno veliko hvala, uvijek ste tu za pomoć svima.

Pobjednika, odnosno najveću ponudu, objavljujemo 10.1.2024! Pozivam sve da pozovu #1414 i da se pomolite za Miloša, dobra volja može sve!