XS
SM
MD
LG

Bilo je i biće još poboljšana u Premijer ligi

Vico Zeljković

 

Danas je u Sarajevu održana press konferencija na kojoj je predstavljen Sergej Barbarez kao novi selektor.Dobio je predsjednik N/FS Bosne i Hercegovine pitanje i da li je moguće ovu pozitivnu atmosferu sada iskoristiti i za napredak omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali i WWin lige Bosne i Hercegovine.

- Što se tiče lige mislim da je tu najvidljiviji napredak u zadnje tri godine, evidenetno. Ko iole hoće da bude realan to vidi. Krenimo samo od toga kako je izgledao teren na Koševo, stadion Veleža, u Tuzli, u Banjaluci. To je nešto što niko nije vjerovao i što su svi mislili da su lažna obećanja i neki naš moto da dođemo na mjesto Saveza. U djelima se pokazalo da smo to uradili. VAR kreće od ljeta, tako da smo mi što se tiče lige, prva dva projekta u prve četiri godine će biti urađena. Gdje je ostao prostor za napredak, to je definitivno u sferi suđenja, ali i VAR će sam od sebe poboljšati stvari, a dodatno pored VAR-a ćemo mi pokušati edukacijom sudija da poboljšamo nivoa suđenja. Liste UEFA i FIFA gdje se nalaze naše sudije govore da nije sve tako crno. Grešaka ima, nisu dobre kada se dogode, ali VAR će poništiti sigurno 80% grešaka iz ove sezone koje su se dešavale. Neke stvari, ne bih sada o tome, da ne ode u drugom pravcu, držaćemo se ove lijepe atmosfere izbora selektora. Imam šta o tome reći. Moje mišljenje je da je veliki napredak u zadnje tri godine i trebamo i ovu atmosferu iskoristiti da se podigne nivo kvaliteta lige, suđenje, rekao je Vico Zeljković, pa dodao:

- Donijeli smo odluku da se liga skrati na 10 klubova. Napravili smo da su sve utakmice vidljive u TV Prenosu. Prije je jako malo utakmica bilo u prenosu, sada možete sve ispratiti. Naravno da se u radu i dizanju kvaliteta dešavaju greške, isplivaju, ali imamo dobru namjeru. Sigurno da ćemo i ove ljude u pozitivnom svjetlu iskoristiti za napredak. Želim napomenuti da je gospodin Misimović prešao u ulogu savjetnika i sada će imati dodatnu ulogu oko domaćeg fudbala da neke stvari pomogne i kako sam rekao u uvodu ostao je naš saradnik, među prvim mojim saradnicima, da ne bude neke zabune, rekao je Vico Zeljković na press konferenciji.