XS
SM
MD
LG

Obradovića zanima samo košarka

FOTO: ABA liga/KK Budućnost/F. Roganović

 
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je posle poraza od Budućnosti (73:74) da će u majstorici njegova ekipa morati da pokaže malo više na terenu da bi se plasirala u finale plej-ofa ABA lige.

Prva stvar koju želim da uradim je da čestitam Budućnosti na pobedi. Serija je 1:1, nije bitno da li je pola koša ili deset ili kako god, rezultat je važan, pobeda, serija se vraća u Beograd - rekao je Obradović na konferenciji.

Obradović je rekao da misli da je njegova ekipa igrala prilično dobro.

- Imali smo pet izgubljenih lopti za redom, Budućnost je uspela da se vrati. Onda su oni imali dobijenu utakmicu, a mi smo igrali agresivnu odbranu, poentirali iz teških situacija, a promašivali otvorene šuteve. Borbenost na nivou, ali biće potrebno malo više da bismo se plasirali u finale.

Novinare je zanimao Obradovićev komentar na ponašanje navijača Budućnosti, koji su u nekokliko navrata vređali košarkaše Partizana.

- Moja poruka je ona od prvog dana otkad sam se vratio u Partizan. Ovo je samo košarka i trebalo bi da se završi pričom o košarci. Nikakve tenzije nam nisu potrebne. Mi smo klub koji sa ekipom Budućnosti gaji odlične odnose. Koristim priliku da pozovem navijače Partizana da navijaju fer i korektno i da bolji ode u finaleistakao je Obradović.

Trener Partizana želi da sve ostane u sportskim okvirima.

Ne nameravam da odustanem od toga jer smatram da su te stvari najbitnije u našim životima. Potrebno je da budeš čovek i da se ponašaš fino, kulturno i pristojno. Vi imate i neke druge primere. Pero je kod vas, nije kod mene.

Treći, odlučujući meč polufinalne serije ABA lige igraće se u petak u Beogradu.