XS
SM
MD
LG

Sferopulos: Ništa nije gotovo, ovo je samo 1:0

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su kao domaćini ekipu Partizana sa 85:82 (17:20, 22:19, 25:22, 21:21) i tako poveli sa 1:0 u finalu plej-ofa ABA lige.

Crveno-bele je do pobede u punoj hali "Aleksandar Nikolić" vodio Jago Dos Santos sa 18 poena, po 14 su ubacili Luka Mitrović i Miloš Teodosić, dok je Dejan Davidovac postigao 12 poena.

"Čestitam igračima na prvoj pobedi i vođstvu 1:0. Kao što ste videli, utakmica je bila dobra reklama za dva najbolja srpska tima. Ova utakmica je bila ABA lige na vrhunskom nivou na obe strane. Interesantna utakmica. Važno je bilo da pri rezultatu 26:35 odigrali dobru odbranu. Detalji su na kraju odlučivali. Postigli smo koševe iz teških situacija. Odbrana je bila izvanredna u poslednjih šest minuta. Detalji su bili na našoj strani. Partizan je dobar i kvalitetan tim, ali ovo je samo 1:0. Moramo da se fokusiramo na sledeći meč. Atmosfera je bila odlična, hvala navijačima, pogotovo što nije bilo incidenata i ubacivanja predmeta na teren", rekao je Sferopulos.

"Uvek je prva utakmica teška za domaću ekipu. Imaš prednost domaćeg terena i pritisak da pobediš utakmicu. Zato smo ušli nervozno. Za nas je bitno da u sledećoj utakmici popravimo loše stvari, a dobre dodatno napredimo. Moramo da budemo više spremni za drugu utakmicu", rekao je Sferopulos, pa je upitan i za povredu Nikole Topića.

"Nikola ima problem sa istim kolenom. Večeras će morati na magnetnu rezonancu, pa ćemo sutra utvriditi tačno stanje."

Druga utakmica finalne serije ABA lige igra se u sredu od 19.30, a domaćin je ponovo Crvena zvezda.

(Kurir sport)