XS
SM
MD
LG

Krupa ispustila pehar iz ruku: Sloga osvojila U19 Kup Republike Srpske

Foto: Nikola Kulaga/ FSRS

Fudbaleri dobojske Sloge osvojili su pehar 'namijenjen pobjedniku Kupa Republike Srpske za juniore.

U finalu u Banjaluci Dobojlije su poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali Krupu, te su tako iz popravnog, nakon prošlogodišnjeg izgubljenog finala od Borca, osvojili trofej.

Djelovalo je i ove godine da će tako biti, gubili su 3:1 u samom finišu utakmice, ali su se uspjeli vratiti u meč, izjednačiti u posljednjim sekundama regularnog dijela na 3:3, i onda kroz jedanaesterce stignu do trofeja.

U prilično izjednačenom prvom poluvremenu Krupa dolazi do pogotka u posljednjim sekundama meča kada Nikola Petrović pogađa gol Dobojlija i na poluvrijeme nosi prednost od jednog gola razlike. 

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Sloga dolazi do izjednačenja, a strijelac je rezervista Rijad Kurdić, koji je samo par trenutaka ranije zamijenio Adriana Kurtinovića.

Nastavilo se u jednoj izjednačenoj utakmici i dalje, ali Krupa uspjeva brzo da stigne do dva gola. Prvo izuzetno lijepo malu mrežu pogađa Mihajlo Ševa, da bi u 70. minuti Miloš Keleman bio na pravom mjestu poslije odbijene lopte i posprema je u mrežu za velikih 3:1.

Djelovalo je da Krupa ide ka peharu, a onda u 83. minuti još jednom pogađa Rijad Kurdić. Golman Ajdin Žilić je ispucao loptu, ona dolazi do Kurdića koji je dovoljno smiren za 3:2.

Uslijedila je posljednja ofanziva Sloge i onda u posljednjim sekundama pogodak. Isticala je treća minuta sudijske nadoknade, arbitar Miroslav Bjelica je bio spreman da odsvira kraj, lopta je došla u kazneni prostor, prvi šut fantastično brani Uroš Repić, drugi udarac napadača Sloga je izblokiran, ali iz trećeg puta Teo Jozinović pogađa za 3:3 i odvodi utakmice u jedanaesterce.

U udarcima sa 11 metara Ajdin Žilić brani jedanaesterce Mihajlu Ševi i Darisu Kabliću, dok za Slogu čitav gol promašuje Refik Kalesić. Precizan je u odlučujućoj petoj seriji bio Đorđe Nikić i donosi trofej Slogi.

KRUPA - SLOGA 3:3 (1:0) pen: 3:4
Pomoćni teren Gradskog stadiona u Banjaluci
Gledalaca: 200
Sudija: Miroslav Bjelica (Istočno Sarajevo)
Strijelci: 1:0 Petrović 45, 1:1 Kurdić 54, 2:1 Ševa 70, 3:1 Keleman 77, 3:2 Kurdić 83, 3:3 Jozinović 90+3
Žuti kartoni: Petrović, Čikivadze (Krupa), Lazarević, Hasić, Jozinović (Sloga)

KRUPA: Repić, Despot, Kononikin, Čekić, Kablić, Petak (od 84. Meštrovac), Čikivadze (od 90. Dragojević), Keleman (od 84. Knežević), Ševa, Petrović, Vunić

SLOGA: Žilić, Jozinović, Handžić, Delić (od 78. Kalesić), Hasić, Barbarić (od 81. Bešić), Kurtinović (od 52. Kurdić), Savić, Nikić, Lazarević, Tatić