XS
SM
MD
LG

Borac hoće iskorak u Evropi

Goran Lukić, predsjednik FK Borac FOTO: FK Borac

Pred Fudbalskim klubom Borac je sezona puna izazova i iskušenja na četiri fronta, a crveno-plavi će je početi evropskim utakmicama, u kvalfikacijama za UEFA Ligu šampiona protiv albanskog prvaka Egnatije.
-Naš cilj i želja su da napravimo iskorak na međunarodnoj sceni u sezoni koja je pred nama. Nastojaćemo da se plasiramo u grupnu fazu nekog od evrokupova. Optimista sam po prirodi, ali isto tako znam da nas čekao veoma težak posao. Svi u klubu treba da budemo maksimalno ozbiljni, skoncentrisani i profesionalni jer samo takvim pristupom možemo da stignemo do postavljenih ciljeva – počeo je priču Goran Lukić, predsednik FK Borac iz Banjaluke.
Najbolji putokaz biće dvomeč sa albanskim šampionom Egnatijom. Prva utakmica je u gradu na Vrbasu, revanš u Elbasanu. Zavisno od rezultata u drugom kolu Borac će na grčki PAOK u istom takmičenju ili boljeg rivala iz duela Vikingur (Island) – Šamrok Rovers (Republika Irska) u kvalifikacijama za Ligu konferencija. 
-Kvalitet se pokazuje na terenu, igrom, golovima, pobedama... Verujem u ovaj naš tim, kao i u igrače, stručni štab, sportski sektor... Na svim nivoima i takmičarski i organizaciono spremni smo za početak sezone. Pred nama je istorijska šansa kao šampiona BiH, imamo na pretek motiva i uložićemo maksimum truda, dati sve od sebe da uspemo. Ovu priliku ne smemo da propustimo! Trenutno razmišljamo samo o prvom protivniku, to je Egnatija, i kako da se domognemo drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Verujem da će naš sledeći evropski rival biti PAOK i da ćemo gostovati u Grčkoj – optimistički je istakao prvi čovek crveno-plavih.
Borac je osvojio treću titulu, ali malo ko u Premijer ligi BiH može da odbrani šampionsku krunu. Svestan je toga i sam predsednik Borca.
-Ekipe su izjednačene i Premijer liga Bih je jedno od najzanimljivijih takmičenja u Evropi. Poslednjih godina Borac je konstantno u vrhu, izborili smo peti put uzastopno izlazak na međunarodnu scenu, imamo dve titule i dva finala Kupa u poslednje četiri godine, stekli smo i potrebno evropsko iskustvo, imamo kontinuitet. Želimo da nastavimo sa uspesima. Svi u klubu moramo da budemo posvećeni poslu i uspesima, nastojaćemo da napravimo iskorak na svim poljima, kako u takmičarskom tako i organizacionom segmentu. Najbitnije je da verujemo u ovu priču koju pričamo i pravimo, Borac mora da napreduje svakog dana. Uzlaznom pitanjom dolaze i rezultati! Rekonstruisali smo igrački kadar i očekujemo nove uspehe i pobede. Izabrali smo igrače borbenog karaktera – jasno je zaključio na kraju Goran Lukić, predsednik FK Borac.

Marinović i Žižović

Iznenađujuće, na dan prozivke klub je napustio trener Vinko Marinović, nasledio ga je Mladen Žižović.
-Hvala Vinku Marinoviću i njegovom prvom saradniku Danimiru Milkanoviću na svemu onome što su uradili za klub u prošloj sezoni, titula je kruna odličnog rada. Vinko je odlučio da krene u nove trenerske izazove, a poštujući sve ono što je uradio za nas, nismo mu pravili problem te smo sporazumno raskinuli saradnju. Razišli smo se prijateljski. Izbor je pao na Mladena Žižovića, koji je dugo vremena nosio dres našeg kluba, a po okončanju igračke karijere posvetio se trenerskom pozivu. Smatram da smo napravili dobar izbor, a Mladen nije imao problem da se privikne na sve ono što ga je dočekalo u FK Borac – istakao je Goran Lukić.


GOŠK : Radnik
Zrinjski : Sloga
Sarajevo : Sloboda
Posušje : Igman
Borac : Velež
Željezničar : Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GOŠK 0 0 0 0 0
2 Zrinjski 0 0 0 0 0
3 Sarajevo 0 0 0 0 0
4 Posušje 0 0 0 0 0
5 Borac 0 0 0 0 0
6 Željezničar 0 0 0 0 0
7 Široki Brijeg 0 0 0 0 0
8 Velež 0 0 0 0 0
9 Igman 0 0 0 0 0
10 Sloboda 0 0 0 0 0
11 Sloga 0 0 0 0 0
12 Radnik 0 0 0 0 0