XS
SM
MD
LG

Stanišić drugi, Šljivić i Tadić ispali

Na skijalištu Iver, na Mokroj Gori , danas je počeo Fis kup Rojal Mokra Gora 2018. Vožen je slalom u obje konkurencije. Odličan organizator slaloma na stazi Iver 1. bio je beogradski Ski-klub Rojal . Start je bio na 1400 metara nadmorske visine, a cilj na 1238 sa visinskom razlikom od 162 metra. Kod djevojaka, najbolja je bila predstavnica Srbije, Viktorija Bolješić. Njeno vrijeme iznosilo je minut 14 sekundi i 84 stota dijela sekunde. Iza nje su se plasirale Petra Veljković Srbija ,sa zakašnjenem od dvije sekunde i 60 stotih dijelova sekunde, dok je trećeplasirana, Nina Petrović iz Bosne i Hercegovine, kasnila skoro osam sekundi.

- Prezadovoljna sam  kako je to danas izgledalo. Staza je bila dobra,a moja vožnja zadovoljavajuća, rekla je Viktorija Bolješić.

Predstavnica Bosne i Hercegovine, Maja Tadić ,ispala je u drugoj vožnji.

Kod seniora, najbolji je bio Slovenac Jaka Dvornik, u vremenu minut 37 sekudni i 33 stota dijela sekunde. Drugoplasirani Strahinja Stanišić iz Srbije, imao je zaostatak od 17 stotih dijelova sekunde, a treći je bio Hrvat Mateo Racki . On je imao zaostatak od sekunde i tri stota dijela.

- Odlična trka i vožnja. Staza je bila tvrda, ledena, dobro pripremljena i odgovarala mi je u potpunosti, rekao je Jaka Dvornik.

Organizatori su bili prezadovoljni viđenim i urađenim danas na stazi Iver 1.

- Mislim da smo napravili dobru trku. Zadovoljan sam kvalitetom takmičara,a ostaje žal što nisu stigli najbolji.Vraćaju se iz Pjongčanga,sa Olimpijade, kaže Mišo Stojanović iz ski kluba Rojal.

- Iako je novi snijeg zadavao glavobolju, ljudi iz Rojal kluba su sve učinili da staza bude dobra. Oni su iskusni i dobro se snalaze u ovakvim situacijama i ubijeđen sam da su takmičari imali idealne uslove za trku, kaže Edin Terzić, delegat FIS-a.

Inače, na startu je bilo preko 30 takmičara iz desetak evropskih zemalja, a FIS kup Rojal Mokra Gora nastavlja se sutra, takođe trkama u slalomu, u obje konkurencije.