XS
SM
MD
LG

Ilić: Vratiću se

Stasao je u Krupi, prošao sve omladinske selekcije u vremenu kada je klub iz kanjona Vrbasa išao usponom, sezonu za sezonu, sve dok nije dosegao vrh. Sa juniorima Krupe igrao je finale Kupa Bosne i Hercegovine prošle sezone, a ove kao senior koji je stigao iz omladinaca bio je akter tri finala, kupova BiH, Grada Banjaluka i Republike Srpske. Reč je o talentovanom i neumornom Vladimiru Iliću (19) koji igra na poziciji desnog beka.

-To je za mene veliko iskustvo, za dve godine igrati četiri finala nije mala stvar, mnogi igrači bi to poželeli i amnogima je nedosanjan san. Mali je žal što se bar jednom nisam radovao pobedničkom peharu, ali mislim da ima vremena da se i to dogodi. Mlad sam, ispred mene je tek onaj najvažniji deo karijere – počeo je priču Vladimir Ilić.

Rođen je 20. jula 1998. godine u Banjaluci, nigde nije išao iz Krupe na Vrbasu, ali ovog leta želi da promeni sredinu i okuša se u nekom drugom klubu.

-Pre svega želim da igram, da imam takmičarske utakmice u nogama u kontinuitetu. Svestan sam da je Premijer ligi BiH za mene još uvek veliki izazov, pa sam razmišljao i voleo bih da igram u nekom prvoligaškom klubu celu sezonu i stasam za izazove u premijerligaškoj konkurenciji. Naravno, to bi za mene bio pun pogodak, a poučen sam i iskustvom starijeg brata golmana Mladena Ilića koji se “kalio” u Slobodi iz Mrkonjić Grada i gradiškoj Kozari – kaže Vladimir Ilić.

Ne krije da je već imao neke određene ponude ali da još uvek nije doneo odluku u kom pravcu će da pođe.

-Pre svega odazvaću se na prozivku Krupe s kojom sam ugovorom vezan, postoji više opcija da odem kao pizajmljen igrač što bi mi najviše odgovaralo. Razgovaraću i sa šefom stručnog štaba o svemu, njegovom viđenju, ali moja procena je da bi mi odgovarao neki izlet u drugu sredinu. Ima određenih kontakata, već su me i zvali pojedini klubovi, međutim ne žurim. Ne bih da donesem odluku na prečac pa da se posle kajem. Neću da pričam o imenima, ima i jedna ponuda iz Premijer lige. Smatram da posedujem kvalitet koji bi klubu u koji dođem u Prvoj ligi Republike Srpske doneo dodatnu jaču konkurenciju i mogu da pomognem u ostvarenju takmičarskih ambicija. Jednog dana ću se sigurno vratiti u Krupi – rekao je na kraju optimistični i talentovani Vladimir Ilić.

Fudbalski klub krupa je dve godine zaredom bio nadomak plasmana u Evropu, prošle godine osvajanjem četvrtog meta u prvenstvu, a ove plasmanom u finale Kupa BiH. U oba slučaja splet okolnosti je ostavio Krupljane u predvorju međunarodne scene.

-Tako je Svevišnji hteo, a nama je bio potreban taj jedan iskorak koji nismo napravili. Nadam se da će nam se sve ovo jednog dana vratiti i da će Krupa zaigrati u evrokupovima. To je san svih nas u klubu – jasan je Vladimir Ilić.

Vladimir Ilić


Radnik 3 : 3 Široki Brijeg
Željezničar 2 : 1 Sarajevo
Zrinjski 4 : 0 Krupa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 32 21 6 5 69
2 Željezničar 32 19 6 7 63
3 Sarajevo 32 17 5 10 56
4 Široki Brijeg 32 16 8 8 56
5 Radnik 32 12 9 11 45
6 Krupa 32 10 10 12 40