XS
SM
MD
LG

Slavija gostuje na Sokocu, Arbinja se vraća na ''Baru''

Fudbaleri Slavije su odlično otvorili sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske, te poslije 5 kola imaju četiri pobjede na svom kontu i poraz od lidera Sloge iz Gornjeg Crnjelova u utakmici u kojoj su, po viđenom, mogli izvući i povoljniji rezultat.

Za vikend im slijedi duel šestog kola i derbi protiv starog rivala, banjalučkog Borca, na Gradskom stadionu, ali prije toga ''Sokolovi'' će na Sokolac da odigraju utakmicu 1/16 finala Kupa Republike Srpske protiv Glasinca. Tako će se na svoju ''Baru'' vratiti i ljetošnje pojačanje Slavije, Stefan Arbinja, koji je u posljednjem meču protiv Kozare upisao dvije asistencije za Zorana Kokota i tako značajno doprinjeo pobjedi protiv ekipe iz Gradiške.

- Sigurno je da nas čeka jako teška utakmica. Glasinac je iskusna ekipa, koja dugo igra zajedno, i kada su u kompletnom sastavu sigurno su jedna od kvalitetnijih ekipa Druge lige, a posebno ih je teško savladati na domaćem terenu. Biće nam jako teško, ali i mi smo u dobroj formi, imamo odličnu ekipu i idemo da odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu, rekao je za naš portal Stefan Arbinja, ofanzivac Sokolova.

Arbinja je ljetos stigao u Slaviju zajedno sa svojim saigračem Srđanom Žugićem, i vrlo brzo se nametnuo Goranu Simiću, i sve više dobija minuta.

- Jako sam zadovoljan kako je sve počelo u mom novom klubu. Svi su me odlično prihvatili i igrači i stručni štab. Dobro smo startovali, u vrhu smo tabele i to nas sve raduje. Zadovoljan sam i svojim statusom, odlično sam se uklopio u ekipu. Osjećam se dobro ovdje, zadovoljan sam i nadam se da će sve to biti još bolje iz utakmice u utakmicu.

Utakmica Glasinac - Slavija igra se u srijedu od 16,30 na stadionu ''Bara'', a meč sudi Danko Butulija iz Trebinja.