XS
SM
MD
LG

Runić vladar Petrova

Intermajstor Zoran Runić iz Bijeljine trijumfovao je na tradicionalnom, dvadeset trećem Miholjdanskom šahovskom turniru, odigranom danas  u Petrovu. Drugo mjesto osvojio je GM Dalibor Stojanović iz Bijeljine , trećeplasirani bio je MK Sreten Jevtić iz Doboja a na četvrtu poziciju plasirao se MK Saša Petrović iz Bijeljine. 

Oni su osvojili i novčane nagrade, koje je obezbijedio načelnik opštine Petrovo kao pokrovitelj turnira, a nagrađeni su i  Cvjetinović Dragoslav i Lalović Uroš iz Bijeljine kao najmlađi učesnici, najbolje kadetkinje Anastasija Stokić i Đurđica Kozomara, Marko Lipovac iz Teslića kao najbolji kadet te MK Neven Aleksić kao najbolje plasirani domaći šahista.

Na turniru je učestvovalo trideset dvoje šahista iz Petrova, Doboja, Teslića i Bijeljine, igralo se sedam kola, po Švajcarskom sistemu, s tempom igre 15 minuta po igraču.  

„Posebno zadovoljstvo nam je što su na turnir došli olimijski reprezentativac, Velemajstor Dalibor Stojanović, Intermajstor Zoran Runić, FIDE majstor Nenad Purić i međunarodni šahovski sudija, član Izvršnog odbora Šahovskog saveza RS Vlado Stojanović“, rekao je na otvaramnju turnira Željko Petković, predsjednik ŠK „Ozren“ Petrovo, zahvalivši na pomoći i podršci u organizaciji načelniku opštine, marketu „Đurić“ Petrovo, STR „Bambi“, STR "Šoca" i firmi "Eco line" Petrovo.

Turnir je svečano otvorio načelnik opštine Petrovo Ozren Petković, poželjevši šahistima puno uspjeha.

„Organizatorima i učesnicima turnira zahvaljujem što su i oni, ovim tradicionalnim turnirom, dali svoj doprinos u obilježavanju Miholjdana, Dana i Krsne slave naše opštine“, rekao je Petković.

ŠK „Ozren“ Petrovo osnovan je 1957. godine, trenutno broji 12 članova. U klubu ističu da im je želja i namjera da u narednom periodu s radom počne i škola šaha, kako bi se članstvo kluba podmladilo i omasovilo.