XS
SM
MD
LG

KBK Kobra za vikend kreće sa takmičenjima

Kik boks klub ''Kobra'' iz Istočnog Sarajeva ovog vikenda će na Ilidži početi sa takmičenjima u 2018. godini.

''Kobra'' će na ovom izuzetno jakom kik boks turniru nastupiti sa 17 boraca, od kojih su, osim jednog takmičara, svi početnici sa treniranjem.

- Na prvom takmičenju u ovoj godini odlučili smo da nastupimo sa 17 naših članova u svim uzrasnim kategorijama. Svi takmičari su početnici, sa izuzetkom Vuka Mičića koji je naš dugogodišnji član i osvajač brojnih prvenstava i međunarodnih turnira u BiH i izvan nje, rekao je za naš portal trener Kik boks kluba ''Kobra'', Bojan Teletina.

Očekivanja od prvog takmičenja u 2018. godini su velika.

- Očekujemo jako dobre rezultate jer smo naporno radili u prethodnom periodu, ali tek po završetku takmičenja vidićemo stvarne rezultate našeg rada. Nesumnjivo, ovo će biti vatreno krštenje naših početnika, s obzirom na to da se radi o jako velikom turniru koji svake godine okuplja sve više inostranih bokera, a čiji je organizator gospodin Nermin Bašović, bivši svjetski prvak. 

Velike planove imaju u KBK Kobra za 2018. godini, a rezultati iz prethodnih sezona su im i omogućili da tako razmišljaju.

- Jako burna i radna sezona je pred nama. Nemamo mnogo vremena za opuštanje, i odmor jer skoro svaki vikend imamo takmičenja. Ja sam siguran da će na kraju godine konačan ishod i medalje sve reći o našem radu i potvrditi naša očekivanja. Već poslije ovog takmičenja za vikend nastavljamo sa pripremama za prvi dio prvenstva Bosne io Hercegovine koji će se održati 14 dana poslije.

Na takmičenju WAKO Grand Prix na Ilidži nastupiće više od 500 kik boksera iz velikog broja zemalja Evrope i Bliskog istoka.