XS
SM
MD
LG

Mačar dokazao klasu: Balkansko srebro juče stiglo u ''Randori''

Džudista ''Randorija'', Uroš Mačar je juče na prvenstvu Balkana za starije pionire u Nikšiću, kao član reprezentacije BiH, osvojio srebrenu medalju.

Ovo je veliki uspjeh za džudistu iz Istočnog Sarajeva, koji je još jednom dokazao klasu u svojoj kategoriji, te je potvrdio da je pred njim velika džudo budućnost s obzirom na to da je ovo najjače takmičenje u njegovoj uzrasnoj kategoriji, a on je godinu mlađi od većine takmičara.

Do prve velike međunarodne medalje, Uroš Mačar je stigao pobjedama nad reprezentativcima Crne Gore i Turske, da bi u finalu bio poražen od još jednog reprezentativca Turske.

Ono što jeste zanimljivo pomenuti jeste da je jedan od njegovih trenera i uzora, Nemanja Majdov, na istom ovom takmičenju osvojio srebro, kao i Mačar, te ako se po jutru dan poznaje onda se i od Uroša mogu očekivati najviši dometi.

Pored Uroša Mačara u Nikšiću su nastupili i Lazar Ždrale, te Darko Topalović, no poslije pobjede nad dvojicom reprezentativaca Grčke, oni su zaustavljeni od Turčina i Bugara.

Danas na prvenstvu Balkana nastupa Igor Bjelica u ''plusu''.