XS
SM
MD
LG

Ivan Trifković na pozajmici u Čapljini

Ivan Trifković ljetos je stigao u redove Olimpika. Mladi golman koji iza sebe ima premijerligaško iskustvo na Otoku je stigao iz redova mostarskog Zrinjskog.

Trifković će u dogovoru sa upravom kluba jesenji dio prvenstva provesti na posudbi u ekipi Čapljine.

- U dogovoru sa klubom odlučili smo da naredni period odigram u Čapljini. Kao što sam rekao kada sam dolazio u Olimpik, meni su potrebne utakmice u ovim godinama, a Olimpik ima sjajne golmane i zaista je jaka konkurencija. U to sam se uvjerio i u prethodnom periodu kada smo svi zajedno radili na pripremama, rekao nam je Trifković.

Od svog boravka u Čapljini očekuje samo pozitivne stvari.

- Sigurno će mi prijati odlazak u Čapljinu. Radi se o stabilnom provligašu, koji ima vrlo dobre uslove za rad za ovaj nivo takmičenja, a istovremeno sam u istoj ligi, tako da ću biti na oku ljudima iz Olimpika koji će moći da prate moje igre. Nadam se da ću se na Otoku vratiti vrlo brzo sa dodatnim iskustvom i rutinom.

Zajedno sa Trifkovićem na posudbu će i mladi Adi Bešić, koji igra na poziciji krilnog napadača. Bešić je u Olimpik stigao iz redova Sarajeva, nastupao je za juniorsku ekipu tokom prethodne sezone, a označen je kao jedan od najtalentovanijih te je potpisao ugovor sa seniorskim timom Vukova.