XS
SM
MD
LG

6 : 5
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Nevesinjci blizu ispadanja

29.04.2018 Administrator DC

KMF ā€žNevesinjeā€œ poražen je sinoć u Mostaru od Zrinjskog rezultatom 6:5 i kolo prije kraja doÅ”ao u nezavidnu situaciju na tabeli Premijer futsal lige. Nevesinjcima su preostale joÅ” teoretske Å”anse za opstanak u druÅ”tvu najboljih.

Susret u Mostaru obilovao je uzbuđenjima, posebno u finiÅ”u. Zrinjski je vodio sa 2:0, 4:2, 5:4 ali su Nevesinjci uspijevali da stignu rivala. Konačan rezultat postavljen je četiri minuta prije kraja. Nevesinjski sastav je vodio divovsku borbu u preostalom vremenu. Ostao je bez MiloÅ”a Prodanovića koji je dobio crveni karton, ali je i dalje stvarao Å”anse. Nažalost, udarac Gutića zaustavila je stativa. Tako su Nevesinjci i pored dobre igre u Mostaru pretrpjeli bolan poraz.

Direktni konkurenti u borbi za opstanak Leotar, Željezničar i Seljak zabilježili su pobjede, pa je nevesinjski klub malog fudbala uŔao u zonu ispadanja. U posljednjem kolu igra sa Tangom i potreban je ubjedljiv trijumf uz nerijeŔen ishod Željezničara i Leotara da bi i naredne sezone u Nevesinju gledamo premijerligaŔke utakmice.

Rezultati 21. kola

Leotar ā€“ SalinesĀ Ā Ā Ā  Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā  5:4

Banovići ā€“ ŽeljezničarĀ  Ā  Ā  5:6

Seljak ā€“ BrčkoĀ  Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  Ā 4:1

Tango ā€“ CentarĀ Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā  Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā 5:2

Zrinjski ā€“ NevesinjeĀ  Ā  Ā  Ā  Ā Ā 6:5

IZVOR: Radio NevesinjeĀ 

KMF Nevesinje

Futsal Futsal Premijer liga BiH Zrinjski Nevesinje