XS
SM
MD
LG

1 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Velikan se provukao protiv Viteza

31.03.2018 Administrator DC

Fudbaleri Borca danas su teÅ”kom mukom, pogotkom Petra Kunića iz jedanaesterca u 83. minutu, savladali posljednjeplasirani Vitez i upisali prvu ā€œtrojkuā€ kada je u pitanju Liga za opstanak. Pobjedom nad Vitežanima, koji ni na 13. ovosezonskom premijerligaÅ”kom gostovanju nisu uspjeli da zatresu mrežu protivnika, crveno-plavi su zadržali osmo mjesto sa dva boda viÅ”e od GOÅ K-a iz Gabele koji je danas rezultatom 2:0 savladao ekipu Mladosti, te četiri viÅ”e od tuzlanske Slobode, koja je rezultatom 1:1 remizirala sa zeničkim Čelikom.

Inače, utakmica sa Vitezom počela je minutom ćutanja zbog smrti banjalučkog fudbalskog radnika Vladimira Zrilića, koji je preminuo u srijedu u 83. godini života.

Izabranici Darka Vojvodića, koji je danas debitovao na trenerskoj klupi Borca, krenuli su u prvih 20-ak minuta prvog poluvremena agilnije ka golu rivala nego Å”to je to bio slučaj u pojedinim utakmicama igranim ranije, pa smo tako zabilježili četiri povoljne situacije pred golom Ivana Tirića. Prvo je u 2. minutu Aleksandar Radulović snažno Å”utirao, ali je spomenuti Tirić dio dobro postavljen, zatim je u petom minutu Armin Mahović nakon prodora Petra Kunića poslao loptu preko gola, potom je u 16. minutu MiloÅ” Žeravica je izveo slobodan udarac, nakon kojeg je Bojan Puzigaća glavom Å”utirao pored gola, da bi četiri minuta kasnije u Å”ansi bio i Danijel Majkić koji je uputio udarac sa 10 metara, ali je Tirić ponovo bio na mjestu.

Vitez je zaprijetio u 36. minutu: izveli su gosti odličan kontranapad, u Å”ansi se naÅ”ao Petar Bojo, ali je njegov udarac golman naÅ”eg tima Goran VukliÅ” uspio da zaustavi. Samo sedam minuta kasnije, spomenuti fudbaler Viteza se ā€œni kriv ni dužanā€ naÅ”ao u bilježnici glavnog sudije Slađana DoÅ”le iz Istočnog Sarajeva. Naime, Safet Å ivÅ”ić, koji je u igru uÅ”ao u 34. minutu umjesto Aleksandra Ilića, ometao je fudbalere Borca prilikom izvođenja slobodnog udarca i javna opomena bila je jedino rjeÅ”enje situacije, ali je DoÅ”lo, na iznenađenje prisutnih, žuti karton pokazao Boji, Å”to je izazvalo i smijeh malobrojne publike na Gradskom stadionu.

U prvih 15 minuta nastavka dva puta je ozbiljno zaprijetio Vitez i to preko Zvonimira Vukoje i Adisa Hadžanovića, ali je oba puta VukliÅ” izaÅ”ao kao pobjednik iz neugodne situacije; u prvom slučaju je Vukoja u 48. minutu pokuÅ”ao da postigne gol direktno iz kornera, ali je VukliÅ” krajnjim naporom uspio da spriječi slavlje gostiju, dok je 10 minuta kasnije Hadžanović Å”utirao sa 16 metara, ali je VukliÅ” bio oprezan.

U 60. minutu Tirić je krajnjim naporom zaustavio pokuÅ”aj Žeravice sa distance, potom je u 65. minutu Vukoja nakon kontranapada pronaÅ”ao Å ivÅ”ića koji loÅ”e Å”utira iz izgledne pozicije, da bi u 70. minutu Mladen Veselinović centrirao sa lijeve strane, a Tirić promaÅ”io loptu koju u mrežu sa 8 metara nije uspio da zatrese Karić.

U 81. minutu Borac je, ipak, stigao do vođstva i, ispostavilo se kasnije, i pobjede. U kaznenom prostoru gostiju Vedran Vrhovac je faulirao MiloÅ”a Žeravicu, DoÅ”lo je pokazao na bijelu tačku, a penal je, kako rekosmo, u gol pretvorio Kunić, postigavÅ”i svoj sedmi ovosezonski gol.

U narednoj prvenstvenoj rundi Borac će ponovo biti domaćin i to ekipi GOŠK-a. U tom susretu Vojvodić neće moći da računa na usluge Mahira Karića, koji je sakupio tri žuta kartona.

Ā 

BORAC ā€“ VITEZ 1:0

strijelci: 1:0 Kunić (penal, 83.), stadion: Gradski, gledalaca: 300, sudija: Slađan DoÅ”lo (Istočno Sarajevo), žuti kartoni: Karić (Borac), Tirić, Bojo (Vitez).

BORAC: VukliÅ”, Bunić, Ojdanić, Puzigaća, Kunić, Radulović (od 62. minuta Čudić), Mahović (od 74. minuta Ilić), Žeravica, Majkić (od 46. minuta Karić), Janičić, Veselinović. Trener: Darko Vojvodić.

VITEZ: Tirić, Stanić, Brekalo, Tipurić, Jevtić, Livaja, Hadžanović, Ilić (od 34. minuta Å ivÅ”ić), Vrhovac, Vukoja (od 85. minuta Vranjić), Bojo (od 85. minuta Rizvanović). Trener: Ivica Bonić.

(borac-sport, foto: borac-sport)

Petar Kunić

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH - Liga za opstanak Borac Vitez
damjan81 je podelio utakmicu
abcd je ocenio igrača
abcd je ocenio igrača
abcd je ocenio igrača
Jevticc je ocenio igrača
campino je ocenio igrača