XS
SM
MD
LG

1 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Željo pao na Bilinom polju

30.07.2018 Jagoš Jagoš

Fudbaleri Željezničara su u okviru 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Čelika sa 1:0.

U četvrtoj minuti nakon kornera domaći šutiraju glavom preko gostujućeg gola. Dvije minute poslije velika šansa za Čelik, ali udarac Dilavera iz situacije 1 na 1 sjajno brani Kjosevski. Blagojević u 29. minuti šutira sa 20 metara, ali Dujković sigurno brani. U 37. minuti Livaja ubacuje, a Dedić glavom šutira preko gola.

Čurjurić u narednoj minuti iskosa tuče, lopta odlazi pored gola. U 45. minuti dvije sjajne prilike na obje strane. Prvo je Jamak u odličnoj situaciji izblokiran u posljednji trenutak, a potom je na ubačaj Zajmovića Pavić glavom šutira malo preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U trećoj minuti nastavka Salčinović iskosa snažno šutira, Kjosevski izbacuje u korner. U narednom napadu Šišić sa distance šutira pored gola. Dvije minute poslije Rodin glavom šutira, Dujković brani, a odbijenu loptu Bakrač šutira i pogađa stativu.

Čurjurić u 72. minuti šutira sa 25 metara, lopta odlazi malo preko gola domaćih. Čelik je poveo u 83. minuti. Okić je sa lijeve strane ubacio, a Dedić spremio loptu u mrežu. U posljednjoj minuti Plavi su imali veliku priliku, ali je lopta nakon ubačaja otišla pored stative.

Narednu utakmicu Željezničar igra u četvrtak sa Apollonom. Susret na Kipru počinje u 19 sati. Naredni prvenstveni meč Plavi igraju u nedjelju protiv Zrinjskog. Derbi na Grbavici se igra od 21 sat..

Čelik - Željezničar 1:0 (0:0)

Čelik: Dujković – Livaja, Vrhovac, Karamatić, Bevab – Jamak (Grahovac od 81.), Šišić – Okić, Dedić, Salčinović (Jazvin od 65.) – Dilaver.

Željezničar: Kjosevski – Osmanković (E. Šehić od 81.), Bakrač, Rodin, Pavić – Blagojević (Arežina od 67.) , Vranješ – Zajmović (Zec od 73.) , Čurjurić, Veselinović – Krpić.

Žuti kartoni: Osmanković, Šišić, Arežina

 (Armin Herić, fkzeljeznicar.ba).

Čelik - Željezničar

Premijer liga BiH Premijer liga BiH BH Telecom Premijer liga Čelik Željezničar
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača