XS
SM
MD
LG

Budućnost Donja Lukavica
22.08.2021 17:00
Rudar Bukinje
0 : 3
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Divljanje na utakmici Budućnost - Rudar

23.08.2021 Administrator DC

Napad na sudiju

Dođete na fudbalsku utakmicu da svoje frustracije ’’liječite’’ na sudijama, protivničkim igračima…Divljaštvu nikada kraja i pitanje je da li ima neko da to zaustavi.

 

Pogledajte šta se dešavalo na utakmici u Bašigovcima kod Živinica gdje su igrali domaća Budućnost i Rudar iz Šićkog brda. Bilo je 0:2, a  onda su na scenu stupili ’’navijači’’. Tukli su sudiju, a nisu poštedjeli ni jednu djevojku sudiju.

 

Evo šta je napisano u zapisniku meča (nismo ništa korigovali) :

Incidenti: PREKID 88min Prilikom poziva MUP-a Živinice oko 60-te minute isti su došli na utakmicu u 65min , jer su domaćini vršili pritisak na glavnog suca ,te ga fizički gurali zbog njegovih odluka..

Tako se pomoćni sudac Amina Džibric žalila na psovanje igraca ( br 13 ) gdje je glavni sudac dodijelio žuti karton.  Pri samom završetku utakmice 88 minut, gosti postižu drugi gol gdje, drugi pomoćni sudac Tupajić Muamer ( Kalesija ) pokazuje na pogodak, a njegovu odluku potvrđuje i glavni sudac. Nakon tog gola nastaje opšti haos gdje u teren ulaze domaći navijaci ( njih 20-tak ) .... Nakon napada na pomoćnog sudiju Tupajić Muamer ( Kalesija ), koji je  zadobio lakše povrede u predjelu glave, kao i grudnog koša, konstatovane kasnije u javnoj ustanovi DZ Živinice, navijači se okreću prema glavnom sucu Karić Almir (Srebrenik) te napadaju njega, gdje udarac nogom dobija i prvi  pomoćni sudac Amina Džibric ( Lukavac ). I ako sam bio tu te pokušavao skloniti glavnog suca, nakon napada i na glavnog suca koji je otišao u pravcu svlačionice, desio se i napad na mene, gdje su mi pokušali oduzeti mobilni telefon, zbog poziva MUP-a  Živinice. Nakon toga došli su pripadnici PU- Živinice koji su smirili situaciju. Prilikom izlaska sa kapije stadiona, smo napadnuti od NN osobe fizički, gdje je prvi  asistent Amina Džibric ( Lukavac) dobila udarac ( BOKS ) u predjelu nosa, te je ista povreda konstatovana u DZ Živinice, a dalje smo na snimanje upuceni na UKC Tuzla.. Ista osoba je privedena u MUP Živinice. Mi smo pod pratnjom MUP-a izvedeni iz Živinica gdje smo se uputili za UKC - Tuzla . Domaćin je imao samo jednog redara komesara bezbjednosti, koji nije uspio spriječiti sve sam nažalost..

 Ovo je inače utakmica Druge lige, grupe Jug Kanton Tuzla.

Lige Federacije Lige Federacije Druga kantonalna liga TK - Jug Budućnost Rudar