XS
SM
MD
LG

0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Postava
Muminović, Nikić, Sušić, Vasić, Blagojević, Ristanović, Škrijelj, Živković, Đorić, Pantelić i Šubert. Na klupi su ostali: Hodžić, Batar, Vazda, Maksimović, Urošević, Došlo, Andrić, Handžić i Hasukić.
Postava
Horkaš, Milanović, Bešlić, Landeka, Krišto, Maglica, Serdarušić, Pavković, Lučić, Horić i Lauš. Na klupi su: Baćak, Šuta, Barišić, Begić, Mašić, Leko, Begić, Vukoja i Ramović.
Izveštaj utakmice

Radnik dva koraka bliži Prvoj ligi

30.04.2022 Administrator DC

U okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, derbi dna tabele su odigrale ekipe FK Radnik i HŠK Posušje. Konačan rezultat utakmice glasio je 0:0.

Utakmica je počela sa dobrim poluprilikama na obje strane. U drugoj minuti Pavković je imao šansu, ali je Muminović odlično reagovao. Dvije minute kasnije u šansi je bio i Krišto, ali je Šubert dobro reagovao.

 

Radnik je u 11. minuti kreirao najbolju šansu u prvom poluvremenu, a nakon udarca Sušića i odlične intervencije Horkaša na odbijenu loptu je natrčao Škrijelj koji je šutirao preko gola. 

U 31. minuti utakmice najbolja šansa u prvom poluvremenu se desila i za goste, a u šansi se našao Bešlić koji se odlično ubacio nakon centaršuta Serdarušića, ali je njegov udarac otišao pored gola. 

U drugom poluvremenu prva velika šansa bila je za domaćina u Bijeljini. Pantelić je izašao sam na golmana, ali je pokušao da dribla i to je bilo loše jer je Horkaš otklonio opasnost pred svojim golom.

Najbolju šansu na utakmici vidjeli smo u 77. minuti utakmice, a tada je nakon velike gužve lopta došla do Alekse Uroševića koji je šutirao visoko preko gola. Do kraja utakmice više uzbuđenja nije bilo, te su ekipe iz dna tabele podijelile po jedan bod.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH m:tel Premijer liga BiH Radnik Posušje
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača