XS
SM
MD
LG

36 : 30
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Goražde kući praznih ruku

27.11.2022 Administrator DC

Rukometaši Leotara ostvarili su večeras pobjedu protiv ekipe Gorašda u utakmici 12.kola Premijer lige BiH rezultatom 36:30, poluvrijeme 17:14.

 

„Bila je to pobjeda u utakmici koju smo veoma nervozno otvorili kako u odbrani tako i u napadu. Tada su igrači Goražda pronalazili put do našeg gola u gotovo svakom napadu. Kako je utakmica podmicala konsolidovali smo redove i sa tri gola u nizu pred kraj poluvremena odlazimo na odmor sa plus tri gola.

U drugom poluvremenu ulazimo mirnije i staloženije i pobjeđujemo u veoma važnoj utakmici u trci za prvo mjesto. Velike čestitke našim momcima na borbenosti i želji za pobjedom za bodove koji su nam mnogo značili.Ekipi Rukometnog kluba „Goražde“ čestitke na fer i korektnoj igri i sretan povratak svojim kućama“, kažu u RK Leotar.

Najefikasniji u pobjedi Leotara bili su Ninković sa osam te Parežanin i Stanković sa po šest golova. Kod gostiju, bolji od ostalih je bio Krakonja sa 6 golova.Večeras je predstavljena i nova himna Rukometnog kluba Leotar koju je snimio Adi Šarenca koji je i komponovao i premijerno predstavio publici pred večerašnju utakmicu.U sljedećem kolu rukometaši Leotara gostuju u Gradačcu.

Hercegsport

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Leotar Goražde
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Kiksi je podelio utakmicu
Mici22 je ocenio igrača