XS
SM
MD
LG

Jermenija za dobar start

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra startuje u kvalifikacijama za odlazak na Evropski šampionat.  Prvi protivnik bh timu je selekcija Jermenije, a meč će se igrati na stadionu Grbavica., Već nekoliko dana se užurbano ‘’šminka’’ Željin stadion i biće sigurno spreman za ovaj meč.

Ima sada Grbavica potpuno novi travnjak, sa grijačima u terenu, pa se može s pravom reći da će igrači imati uslove kao i na većini evropskih stadona, a kako reprezentacija dugo nije igrala u Sarajevu, očekuje se i da stadion bude dupke pun.

 Zbog činjenice da su Jermeniji domaćini u Sarajevu, bh ekspedicija nije se spremala u Trening kampu u Zenici. To su prepustili mladoj bh ekipi, a oni su radili na terenima Trening  kampa Sarajeva u  Butmiru.

Nije tajna da igrači baš i ne vole da idu u Zenicu, jer se većini rodbina i familija nalazi u gradu na Miljacki.

Što se same utakmice tiče svi su u bh taboru optmisti i veruju da će u kvalifikacije krenuti sa pobedom.

Poštuju Jermeniju, dobro su je izanalizirali, ali nema razloga za strah. Ovu ekipu je selekcija Bosne i Hercegovine do sada dva puta pobeđivala. Bile su to one kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetski šampionat u Južnu Afriku. U Zenici je bilo 4:1, a u Jermeniji 0:2.

Pomoćnik u štabu Roberta Prosinečkog Dragan Spasić obraćajući se novinarima je rekao:

-Nemamo aposlutno razloga da strahujemo, ali imamo da budemo opezni. Neće sa Jermenijom biti lako, ali imamo rešenje za njihovu igru. Nećemo ih potceniti, ali ni prece niti. Dobro smo ih izanalizirali, igrači imaju sve podatke koje im trebaju. Ostaje nam i dalje upitnik kod Kolašinca. Da li će igrati ili neće. Videćemo, rekao je Spasić.

Vrlo slično Spasiću razmišlja i Ervin Zukanović, defanzivac u redovima tima Roberta Prosinečkog. On smatra da imajuu pravo na otimizam i zbog činjenice da su igrali odlično u Ligi nacija.

Imamo odličnu atmosferu i samo neka tako ostane i potraje. Kiša nam je ometala normalan rad na ovim pripremam, ali navikli smo. Nije nas poremetila, a što se same utakmice tiče jesmo favoriti i tako se trebamo i ponašati. Očekujem veliku podršku navijača i ubeđen sam da ćemo kvalifikacije početi osvajanjem tri boda. Nakon toga ćemo se fokusirati na novog protivnika, a to je Grčka, rekao je Zukanović.

Sa Grcima će bh tim igrati tri dana kasnije, na Bilinom polju u Zenici.

Inače juče je  selektor Prosinečki igrače odveo  na Grbavicu na zvanični trening, a utakmica sa Jermenima se igra večeras od 20 časova i 45 minuta.