XS
SM
MD
LG

U Brčkom otvoren Evropski kup u boksu

U Dubravama kod Brčkog otvoren je Evropski kup u boksu na kojem učestvuje 210 boksera iz 10 zemalja.

Turnir je organizovan u okviru proslave 19 godina postojanja distrikta koja se obilježava tokom cijelog marta, a otvorio ga je pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović.

Jaćimović je istakao da ovaj turnir okuplja veliki broj mladih i izrazio zadovoljstvo što boks ponovo dobija na značaju, budući da je, kako je naveo, bio u zapećku svih ovih godina.

"Posebno mi je drago što smo u ovih posljednjih mjesec dana predsjednik Bokserskog saveza Republike Srpske Milenko Tomić, ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović i ja razgovarali o mogućnosti održavanja Evropskog prvenstva u boksu u Republici Srpskoj. Ministarstvo će tome sigurno pružiti podršku, kao i ovom kupu", rekao je Jaćimović.

Direktor Evropskog kupa u boksu Dragan Jelisić rekao je da je ovo peta godina da se turnir organizuje i izrazio očekivanje da će postati masovniji.

"Takmičenje se odvija na dva ringa sa rundama od tri puta po tri minuta. Imamo dame i muškarce. Imamo i 10 međunarodnih sudija sa međunarodnim licencama", rekao je Jelisić.

Organizatori turnira su Bokserski savez Republike Srpske, Bokserski savez BiH i Klub borilačkih vještina "Jedinstvo" iz Brčkog.

TEKST I FOTO: Srna