XS
SM
MD
LG

Kozari drugo mesto

Foto: Goran Riro Radimirović

Iza fudbalera Kozare je minulog vikenda nastup na turniru u Dubravama koji je organizovao istoimeni drugoligaš Republike Srpske. Gradiščani su osvojili drugo mesto jer su upravo od domaćina poražni u finalnom susretu posle lošijeg izvođenja penala (4:6), dok je u regularnom delu utakmice rezultat bio nerešen – 1:1.

U prvom poluvremenu viđena je nešto mirnija igra na obe strane, Kozara je imala više loptu u posedu, ali nije uspela da dođe do prednosti. Nikola Babić i Miloš Kukić su pokušavali, ali bez uspeha, dok su domaćini bili skoncentrisani na odbranu svog kola i pokušavali iz kontranapada. Na odmor se otišlo bez pogodaka. I tek što je počelo drugo poluvreme, nakon kornera za Kozaru, najbolje se u šesnaestercu snalazi Dalibor Milić i glavom postigao pogodak za vođstvo Kozare. Kontrolisali su fudbaleri Kozare igru, ali nisu uspeli da dođu do novog gola i možda overe trijumfa, odnosno odbrane pobedničkog pehara. Pretili su Draško Lolić i Milovan Novaković, međutim bili su neprecizni. I kad su svi očekivali kraj susreta, slobodan udarac sa ivice šesnesterca izveo je Elmir Đindić i majstorski poslao loptu pored nemoćnog golmana Dušana Bradića u mrežu Kozare za izjednačenje. Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, u drugoj seriji penal za Kozaru nije uspeo da pogodi Srboljun Jandrić, dok su kod domaćih svi izvođači bili uspešni, pa su Dubrave pobedile rezultatom 6:4.

Ponovo je šef stručnog štaba Kozare Nedžad Žerić na teren izveo kombinovane sastave, po jedan u svakom poluvremenu. U prvom delu igrali su: Modić, Jamborčić, Bubić, Ne. Babić, Raspudić, Radetić, Kukić, Kukavica, Veljkić, Đurić, Ni. Babić. U nastavku su zaigrali: Bradić, Hamzić, Borković, Milić, Batar, Jandrić, Matić, petković, Novaković, Lolić, Sladojević.

Igrači Kozare nastavljaju s pripremama za novu prvoligašku sezonu, a narednu kontrolnu utakmicu će igrati u subotu, 27. jula kada će se na Gradskom stadionu u Gradišci ugostiti Jedinstvo iz Bihaća.

U utakmici za treće mesto na turniru u Dubravama banjalučki Željezničar je savladao Ljubić iz Prnjavora, takođe posle izvođenja peanala rezultatom 6:4, nakon što je regularni deo utakmice završen nerešenim rezultatom 2:2. U polufinalnim okršajima Kozara je bila bolja od Željezničara – 4:0, a Dubrave od Ljubića – 2:0.

 Šef stručnog štaba Kozare Nedžad Žerić nakon turnira u Dubravama je istakao:

-U dva dana igrali su svi fudbaleri po 45 minuta, dakle kombinovane ekipe. Uvideli smo neke dobre strane i pojedine slabosti, tako da u narednom periodu trebamo da ispravljamo uočene greške, odnosno usavršavamo dobre strane… Najvažnije je da idemo uzlaznom putanjom i svakim danom sve bolje izgledamo i atmosfera je odlična.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8